top of page

Thailand: Planlegger bygging av 7 nye regionale lufthavner

Department of Airports (DOA) planlegger å bruke 50 milliarder baht på bygging av syv nye regionale lufthavner i Thailand.

Nye regionale lufthavner rundt Thailands mindre kjente steder har lenge vært planlagt, men har på grunn av pandemien blitt forsinket. Men i følge DOA så har prosjekteringen nå god fremgang.


DOA mener at nye lufthavner vil gi bedre reisemuligheter for thaier og utenlandske turister.


Nakhon Pathom

Halvparten av DOAs budsjett vil bli brukt på bygging av en flyplass til 25 milliarder baht i Nakhon Pathom-provinsen i det sentrale Thailand.


Flyplassen skal bygges i Bang Len-distriktet og Nakhon Chai Sri-distriktet, rundt 50 kilometer unna Bangkok. Flyplassen vil ha en rullebane på 2500 meter.


Forundersøkelser er allerede fullført. Men DOA ferdigstiller nå ytterligere miljøkonsekvensutredninger før byggingen starter.


Bueng Kan

DOA har fullført Forundersøkelser for bygging av en flyplass til 3,1 milliarder baht i Bueng Kan-provinsen, nordøst i Thailand. Flyplassen vil ligge rundt 12 kilometer fra Bueng Kan by.

Det pågår prosjektering av en rullebane på 2500 meter, og EIA-rapporter og anskaffelsesplaner er i gang. Byggingen forventes å starte i 2025 og flyplassen kan være åpen for service innen 2027.


Mukdahan

DOA planlegger å bruke 5 milliarder baht på en flyplass i Kham Pa Lai underdistrikt, Mueang-distriktet, Mukdahan-provinsen, ca 20 kilometer unna Mukdahan by.


Miljøkonsekvensutredninger og designplaner er i gang. Byggingen forventes å starte i 2025 og flyplassen forventes å åpne for service i 2027.

Satun

DOA har fullført forundersøkelser for byggingen av en flyplass til 4,1 milliarder baht i Satun-provinsen i det sørlige Thailand. DOA sier de fant et passende sted nordvest for byen i Chebilang i Mueang-distriktet.


Anskaffelsesprosessen og miljøkonsekvensutredning er i gang. Byggingen er planlagt å starte i 2026 og flyplassen kan være åpen for service i 2028.


Kalasin, Phayao og Phatthalung.

Forundersøkelser er i gang for ytterligere tre flyplasser – Kalasin i det nordøstlige Thailand, Phayao i det nordlige Thailand og Phatthalung i det sørlige Thailand.


Lokalbefolkningen ba om at Isan-flyplassen til 2 milliarder baht skulle kalles "Sarasin" fordi den vil betjene både Kalasin og Maha Sarakham-provinsene.


DOA satte et budsjett på 4,4 milliarder baht for byggingen av Phayao flyplass i Dok Kham Tai-distriktet, rundt 18 kilometer fra byen, med en rullebane på 2500 meter.


DOA har satt et foreløpig budsjett på 3,075 milliarder baht for bygging av Phatthalung lufthavn, men leter fortsatt etter et passende sted for bygging. Et mulig sted er nærliggende Phatthalung Rice Research Center ved Songkhla Lake i Mueang-distriktet, ca 10 kilometer fra Phatthalung by.Kilde: DailyNews

Comments


bottom of page