top of page

Thailands fengsler kan bli turistattraksjoner

Fengsler kan bli som dyrehager i Thailand, ettersom de som er låst bak barene kan bli en del av en storslått plan for å gjøre dusinvis av fengsler til turistattraksjoner. Det høres litt bisart ut, men det er et reelt forslag fra justisministeren Somsak Thepsuthin som kunngjorde ideen i går.

72 av Thailands 143 fengsler kan være åpne for turister i løpet av de neste 12 månedene. Forslaget inkluderer nesten halvparten av landets fengsler som kan bli en del av en attraksjon for de som er fascinert av det thailandske fengselssystemet (det har allerede vært hele TV-serier om emnet, og noen Netflix-dokumentarer også).

Korreksjonsavdelingen har allerede jobbet med en attraksjon de kaller "kokker bak barene." De sier at det er en matlagingskonkurranse i fengselet. Fengsler planlegger også å ha egne suvenirbutikker med håndlagde ting av de innsatte.


Rundt 4 til 5 fengsler har allerede startet opp som et pilotprosjekt. Somsak sier at fengsler i Trat, Rayong, Ratchaburi og Nakhon Ratchasima er involvert i oppstartsprosjektet. Innen neste år vil 67 flere ha attraksjonene sine i gang.


Somsak sier at han håper noen attraksjoner, som matlagingskonkurransen, vil motivere innsatte til å lære ferdigheter for å hjelpe dem med å få en jobb når de er løslatt. Han sier også ønsket om å endre bildet av fengsler fra det han kaller en "skumringsverden" til en "verden av muligheter."

Innsatte vil også tjene penger ved å delta i fengselets attraksjoner, men det er uklart hvor mye de innsatte vil tjene på deltagelsen.


Somsak sier at han planlegger å samarbeide med reiselivs- og sportsdepartementet i fremtiden for å promotere fengselsprosjektet.


Thailand jobber med flere måter å gjenopprette reiselivsnæringen etter coronavirus-pandemien, men vi er ikke sikre på om dette er ideen som turistfunksjonærer hadde i tankene.
Kommentarer


bottom of page