top of page

Thailands ferie topper Ăžnskelisten til Asiatene

“Frykt og muligheter i en post Coronavirus-verden”. Det er navnet pĂ„ en ny studie utarbeidet av Blackbox Research, Dynata og Language Connect. For ‘frykt’ og ‘muligheter’ er det nok av bĂ„de da Thailand og Asia har kjempet en 6 mĂ„neders kamp mot Covid-19, med 'muligheter' for mer kunnskap og bedre hĂ„ndtering av utbrudd i framtiden.
Foto: Wikimedia commons

Den globale studien indikerer at innbyggere i asiatiske land Þnsker Ä reise til Thailand nÄr landet endelig Äpnes opp. Studien undersÞkte fÞlelser, preferanser og forventninger til drÞyt 10.000 mennesker over 17 land.


Turister fra Hong Kong, Singapore, Filippinene, Indonesia og India foretrekker Thailand som deres fÞrste destinasjon nÄr deres egne grenser gjenÄpner og de kan reise igjen.


82% av Thailendere er sikre pÄ at "Thailand er godt forberedt pÄ Ä gjenÄpne turisme og fritidsaktiviteter" nÄr det gjÞr det.


Men 90% av thailendere Þnsker ikke at turister tilbake fÞr en vaksine eller kur mot Covid-19 blir tilgjengelig. de andre undersÞkelsene rundt om i landet viser at Thaier for enhver pris vil unngÄ en andre bÞlge av pandemien.


Basert pÄ tall fra reisebransjen, vil sannsynligvis Thailand avslutte 2020 med rundt 50% nedgang innenfor turismen, turoperatÞrer vil enten gÄ konkurs eller ikke klare Ä fortsette handelen. Situasjonen hos Hotell- og online-reservasjonstjenester vil ikke bli mye bedre, da de Þker kontantstrÞmmen med lÄn og landets BNP trekkes tilbake med 8,1%


Thailands Ăžkonomi er sterkt avhengig av turisme, og utenlandske turister bidrar med rundt 11% til den nasjonale Ăžkonomien. NĂ„r du legger til alle perifere virksomheter som henger sammen med turisme, er bidraget til det thailandske BNP fra direkte og indirekte turisme nĂŠr 20%.


‱ 93% av Thaier erkjenner turistsektorens betydning for den lokale þkonomien.


‱ 22% av Thaier er enige om at det er et presserende behov for at turismestyrene, inkludert deres egne, reklamerer for turisme av Ăžkonomiske Ă„rsaker.


‱ 91% av Thailendere er opptatt av Ă„ stĂžtte lokale reiseattraksjoner de neste 12 mĂ„nedene


Saurabh Sardana, administrasjonssjef for Blackbox Research, sier at blant sÞrÞstasiatiske land har Thailand den sterkeste innenlandske appellen. Den thailandske regjeringens nylige investering pÄ 22,4 milliarder baht (rundt 720 millioner amerikanske dollar) som en stimulans til innenlandsk turisme, gir e-kontanter for lokale turister pÄ utvalgte hoteller og restauranter i hele landet.


Du kan lese mere om denne studien hos TTR Weekly
bottom of page