top of page

Thailands nasjonale vaksineinstitutt beklager


Thailands nasjonale vaksineinstitutt (NVI) har bedt om unnskyldning, for og bruke for lang tid på Anskaffelse av vaksiner mot COVID-19.Etter å ha fått krass kritikk over manglende anskaffelse av nok vaksiner, har Thailands nasjonale vaksineinstitutt (NVI) nå bedt om unnskyldning, for og bruke for lang tid på Anskaffelse av vaksiner mot COVID-19.


NVI-direktør Dr. Nakorn Premsri sier at NVI holdt samtaler med AstraZeneca, mellom august og september i fjor, om anskaffelse av 61 millioner vaksinedoser, dette etter at folkehelsedepartementet utstedte en ministerregulering, i henhold til National Vaccine Security Act, for å tillate NVI skal ha mulighet til å forhåndsbestille vaksiner.


Han forklarte at vaksineinnkjøpsplaner må godkjennes i en vaksineinnkjøpskomité, bestående av eksperter og byråer som er involvert, og som sådan kan ikke planer utføres av noen enkeltpersoner. Dette er fordi dette innebærer budsjettutgifter og krever forpliktelser til avtaler, noe som betyr at en anskaffelsesplan ikke kan gjennomføres av et enkelt byrå.


Dr. Nakorn la til at det også må søkes råd fra regjeringens juridiske rådgivningsbyrå før en avtale signeres. Dette har ført til at publikum føler at vaksineinnkjøpet kanskje ikke oppfyller målet. Det handler om disse hindringene og begrensningene, sa han.Den siste tiden har Thailand opplevd en kraftig smitteøkning, noe som ser ut til og presse myndighetene til å få opp vaksinasjonstempoet betraktelig.

(annonse)


Comments