top of page

Thailands Ăžkonomi trenger ikke redningspakke fra IMF

Den thailandske Ăžkonomien trenger ikke en redningspakke fra Det internasjonale pengefondet, selv om BNP-veksten for 2020 kan ende opp med Ă„ vĂŠre den laveste i regionen. GuvernĂžren for Bank of Thailand, Veerathai Santipraphob, han sier at den thailandske Ăžkonomien er “sterk nok”.

NĂ„r han snakket pĂ„ et seminar med tittelen “Post-Covid Economic Direction”, bemerket Veerathai at selv om Thailand har klart Ă„ kontrollere spredningen av Covid-19, sĂ„ kan den Ăžkonomiske vekstraten for hele Ă„ret ende opp med Ă„ vĂŠre den laveste i SĂžrĂžst-Asia, pĂ„ grunn av avhengighet av eksport og turisme. Begge har blitt rammet av pandemien.


"Den thailandske Þkonomien hadde nÄdd bunnen i andre kvartal, hvoretter den vil gi en gradvis" V "-formet utvinning, tilbake til nivÄet fÞr Covid-19, i slutten av neste Är."


Veerathai sier at den thailandske Þkonomien fremdeles blir sett pÄ som sterk og at landet vil kunne styre risikoen for Þkonomisk lavkonjunktur bedre enn den gjorde i 1997. Han siterte bevis for landets overskudd pÄ driftsbalansen, landet har store internasjonale valutareserver og lite utenlandsk gjeld (alt som har bidratt til Ä opprettholde styrken til den thailandske Bathen).


Men han innrÞmmer at det langsomme utvinningshastigheten pÄvirker mange sektorer i den thailandske Þkonomien, inkludert nye studenter som vil kjempe mot et hÞyt arbeidsledighetsnivÄ i mange Är. Han sa at Thailand kan gjÞre krisen om til en mulighet til Ä omstrukturere Þkonomien sin ved Ä styrke landsbygda.


Han fortalte seminaret at banken formelt vil be kabinettet om Ä utvide gjeldende utÞvende resolusjon, (som ble forlenget forrige mÄned til slutten av juli), for Ä autorisere BoT til Ä utvide 500 milliarder baht i myke lÄn til smÄ og mellomstore store bedrifter frem til slutten av 2021.







bottom of page