top of page

Thaksin Shinawatra varsler retur til Thailand

Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som har levd i selvpålagt eksil siden 2008, planlegger å komme tilbake til Thailand 10. august, skriver datteren i sosiale medier.
Thaksin Shinawatra

Thaksin, som også er en styrtrik forretningsmann, flyktet fra Thailand i 2008 for å unngå å bli satt i fengsel som følge av anklager om korrupsjon.


Datteren hans, Paetongtarn Shinawatra, har tatt opp arven etter faren og var en av favorittene til å bli ny statsminister i forbindelse med valget i mai. Hun leder partiet Pheu Thai, som ble grunnlagt av farens tilhengere i 2008 og som kom på andreplass i valget. Pheu Thai prøver nå å danne en regjering og forventes å nominere en statsministerkandidat i løpet av de kommende dagene.


– Far kommer tilbake til Thailand den 10. august. Avgjørelsen om å komme hjem er noe som far har snakket om siden begynnelsen av 2022, skriver Paetongtarn i sosiale medier onsdag.

Thaifeber Thailand Facebook

Thailands visepolitisjef Surachate Hakparn sier at Thaksin vil bli gjenstand for rettsprosessen ved hans planlagte retur.


Han risikerer opptil 10 års fengsel for flere saker der han ble dømt av landets høyesterett, siktelser han selv påstår var politisk motivert.


"Politiet vil utføre sine oppgaver som normalt når flyet lander. Han må møte i retten og forholde seg til det de bestemmer," sa Surachate til Reuters.


Thaksin var Thailands statsminister fra 2001 til han ble avsatt i et kupp i 2006.Kolde: Reuters
Nyhetsbrev Thaifeber

Comments


bottom of page