top of page

Turistministeren vil be om at Thailand Pass-systemet avsluttes

Turistminister Phiphat Ratchakitprakan sier at han planlegger å be statsminister Prayut Chan-o-cha om å avslutte Thailand Pass-systemet.

Turisme- og sportsminister Phiphat Ratchakitprakan sa at han planlegger å be statsminister Prayut Chan-o-cha om å foreslå i neste møte med Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) at Thailand Pass-systemet avlsuttes, Dersom ordningen oppheves, forventer han 30.000 innreisende reisende daglig.


(annonse)

Han sa at en økning i turistankomster ville bidra til en økonomisk oppgang.

"Når Thailand Pass er opphevet, er jeg sikker på at antallet daglige ankomster vil øke til rundt 30 000 per dag. Antallet kan gå opp til 40 000-50 000 senere på året. Tidligere var det høyeste antallet daglige ankomster 100 000. Vi må kjempe for å ta tilbake dette antallet, sa Phiphat ifølge Bangkok Post.

(annonse)

For øyeblikket må utenlandske statsborgere fortsatt søke om innreise via Thailand Pass-systemet. Hvor en må oppgi pass- og vaksinasjonsdetaljer og laste opp en bekreftelse på at en har en reiseforsikring med en minimumsdekning på USD 10 000. Systemet vil da automatisk utstede en Thailand Pass QR-kode for søkeren. Thailandske statsborgere er ikke lenger pålagt å søke innreise via Thailand Pass-systemet.

Kilde: Bangkok Post

Comments