top of page

Utlendinger med gyldig visum!

Talsmann for den thailandske regjeringen sier de er klar over at utlendinger med gyldig visum prøver å returnere til Thailand, og ser på situasjonen

Den thailandske regjerings talsmannen Natapanu Nopakun sa i en Covid19-orientering i dag om utlendinger med gyldige visum som prøvde å komme tilbake til Thailand.


Disse utlendingene var ikke turister, generelt var det innbyggere med langtidsopphold som var ute av landet under Covid19-krisen og sitter nå fast i andre nasjoner. I mange tilfeller har disse utlendinger gyldige arbeidstillatelser og arbeidsvisum, har familie- og ekteskapsvisum og har bodd i Thailand i mange år som deres primære bolig og er eneste forsørger for familien.

I noen tilfeller er disse utlendingene utenlands med sin thailandske familie og forsøker å komme hjem. I disse tilfellene har de thailandske statsborgere lov til å komme tilbake, men det har ikke utlendingen til tross for gyldige visum, selv om de kan gå i karantene og følge de vanlige reglene.


Mr. Nopakun sa at regjeringen er klar over dette problemet, og CCSA diskuterer mulige løsninger. Det nåværende forbudet mot internasjonale flyvninger, bortsett fra hjemsendte thailandske statsborgere, strekker seg imidlertid til slutten av mai. Dessverre vil på dette tidspunktet ingen utlendinger få lov til å reise inn i landet luftveien før minst i juni.


Landegrenser er også for tiden stengt for ikke-hjemsendte thailandske statsborgere.

Han gjør folk imidlertid oppmerksom på at den "utlandsenheten" var klar over at de lytter og leter etter løsninger i fremtiden for potensielt å få noen av disse utlendingene hjem.


Commentaires


bottom of page