top of page

Utvidede Ă„pningstider for utelivsbransjen

Utelivsbransjen i Bangkok, Chonburi, Phuket og Chiang Mai er valgt ut til Ä delta i regjeringens pilotprosjekt om utvidede Äpningstider. Pilotprosjektet har som mÄl Ä Þke turismen og det innenlandske forbruket.

Drink Thailand

Pilotfasen skal etter planen starte 15. desember. Beslutningen ble tatt i et mĂžte ledet av statsminister Srettha Thavisin. Srettha sa at pilotprosjektet er midlertidig.


Under pilotfasen vil puber, barer, restauranter og karaokeklubber i visse omrÄder, fÄ lov til Ä holde Äpent til kl. 04.00.

Med pÄ mÞtet var innenriksminister Anutin Charnvirakul, guvernÞrer fra de fire provinsene, og representanter fra politiet, departementet for turisme og sport og andre relaterte byrÄer.


Statsministeren ga ogsÄ innenriksdepartementet i oppgave Ä bestemme passende varighet for pilotfasen, samt hvilke omrÄder i hver provins som skal omfattes av den forlengede Äpningstiden.

I dag har de fleste utestedene i Thailand lov til Ă„ holde Ă„pent til kl. 01.00 eller 02.00, avhengig av hvor de ligger.

Thaifeber Facebook gruppe Thailand

- Studier har vist at dette tiltaket vil bidra til Ä Þke turismeinntektene, sa Srettha. "Disse etablissementene har ofte kunder som kommer inn for Ä fÄ noe Ä drikke og spise sÄ sent som kl. 21.00-22.00. For Ä redusere publikums bekymring vil myndighetene ogsÄ Þke overvÄkningen av ulovlige stoffer pÄ utestedene." avsluttet han med.


I september vedtok regjeringen Ă„ utvide Ă„pningstidene, dette skulle helst skje fĂžr hĂžysesongen, for Ă„ tiltrekke seg innenlandske og utenlandske besĂžkende.


Kabinettet utpekte samtidig innenriksdepartementet til Ä vÊre den sentrale instansen for tiltaket og ga det i oppdrag Ä koordinere prosjektet sÄ snart som mulig med departementene for finans, transport, folkehelse, arbeid, sosial utvikling og menneskelig sikkerhet samt relaterte etater i piloteringen av prosjektet sÄ snart som mulig.

Kilde The Nation
Annonsere hos oss Thaifeber

bottom of page