top of page

Verdensbanken hever vekstutsiktene for Thailand

Thailands økonomi anslås å vokse med 3,9 % i år, uttalte Verdensbanken onsdag.
Bangkok river

Thailands økonomi anslås å vokse med 3,9 % i år, dette er noe opp fra en tidligere prognose på 3,6 %, økningen er godt hjulpet av privat konsumvekst og en økning i turismen, uttalte Verdensbanken onsdag.


Sørøst-Asias nest største økonomi vokste med 2,6 % i 2022, da turismesektoren begynte å ta seg opp igjen etter at store pandemierelaterte reisebegrensninger ble lettet.


Det forventes en vekst på 3,6 % i 2024 og 3,4 % i 2025, med turisme og privat forbruk som de viktigste drivkreftene for vekst ettersom ekstern etterspørsel svekkes, sa Verdensbanken i en uttalelse til Reuters.


Returen av turister, spesielt fra Kina, har styrket turismeutsiktene. Ankomstene anslås å nå 28,5 millioner i år, 84 % av nivået før pandemien i 2019, heter det.


Imidlertid forblir nedsiderisikoer ettersom at dem global veksten er svakere enn forventet og at politisk usikkerhet utgjør sentrale utfordringer for vekstutsiktene på kort sikt, sa banken.


Valgvinnerene er nå i ferd med å danne en ny regjering etter valget i mai, men tvilen henger igjen på om lederen av Move Forward har nok støtte til å bli statsminister.Kilde: Reuters
Annonsere hos oss Thaifeber

Comments


bottom of page