top of page

Økning i Thailand Pass-registreringer etter at Test&Go programmet ble opphevet

Responsen på Thailands opphevelse av Test & Go-kravene har vært svært positiv, sa myndighetene tirsdag.

Folkehelseminister Anutin Charnvirakul sa tirsdag at mange hadde registrert i Thailand Pass-systemet, og at det ikke har vært noen problemer så langt.


Han sa også at den lokale Covid-19-situasjonen har stabilisert seg og antallet nye infeksjoner, alvorlige tilfeller og dødsfall synker. Uttalelsen hans var basert på redusert etterspørsel etter respiratorer og antivirale medisiner samt færre intensivpasienter.

Nye Covid-tilfeller tirsdag falt til under 10 000 for første gang siden begynnelsen av februar, ifølge myndighetenes data.


Anutin sa også at det var et godt tegn at Songkran ikke utløste en ny bølge av infeksjoner, selv om departementet hadde medisinsk personell, sykehussenger og medisiner i beredskap.


Han la til at selv om datoen for å erklære Covid-19 som en endemisk sykdom ikke er satt, vil departementet hans fortsette å jobbe med å øke offentlig bevissthet om problemet.


Folkehelsedepartementet vil også evaluere situasjonen for å se om flere restriksjoner kan lempes slik at livet kan gå tilbake til nivåene før Covid og folks økonomiske byrder kan lettes.

Med Test & Go-ordningen opphevet fra 1. mai, kan fullvaksinerte turister reise inn og reise rundt i Thailand fritt forutsatt at de kan fremvise Covid-19-vaksinasjonsbevis og forsikring. Men en må fortsatt søke om innreise via Thailand Pass systemet.


Inntil videre må uvaksinerte som ønsker og reise inn på samme vilkår som fullvaksinerte, presentere en negativ RT-PCR-test tatt innen 72 timer eller gjennomgå en fem-netters karantene.
Comments


bottom of page