top of page

Bilbelte blir nÄ pÄbudt for baksetepassasjerer

Fra 5. september vil baksetepassasjerer ogsÄ vÊre pÄlagt Ä bruke bilbelte.

seat belts mandatory Thailand

Pol Maj-General Jirasan Kaewsaeng-Ake, visekommissĂŠr for Metropolitan Police Bureau, sa at den endrede landtrafikkloven vil etter publisering i Royal Gazette tre i kraft fra 5. september. Den endrede landtrafikkloven krever at alle i kjĂžretĂžyet bruker sikkerhetsbelte.


Han sa at kjĂžretĂžyer registrert fĂžr 1. januar 1988 vil bli unntatt fra den nye trafikkloven da mange bakseter ikke kan utstyres med bilbelte.


I fÞrste omgang vil politiet kun gi advarsler til de til de som ennÄ ikke er klar over de nye reglene. Manglende bruk av bilbelte straffes med en bot pÄ maksimalt 2000 baht, men dette vil bli vurdert fra sak til sak," sa Jirasan.

Den 13. endringen av loven la ogsÄ til to nye klausuler: A) barn under seks Är mÄ bruke et bilsete eller et barnesete for Ä forhindre skader i tilfelle en ulykke, og B) passasjerer som er under 135 cm hÞye mÄ bruke bilbelte eller bruke et spesialsete for Ä forhindre skader i tilfelle et uhell.


Disse to nye reglene er ogsÄ planlagt Ä tre i kraft 5. september. Imidlertid sa Jirasan at de kan bli utsatt i maksimalt 90 dager ettersom detaljene og spesifikasjonene til bilseter ennÄ ikke er ferdigstilt og annonsert av Royal Thai Police.


En uoffisiell oversettelse av Land Traffic Act finner du her


Kilde: The Nation I Bangkok Post

bottom of page