top of page

Innreiseavgiften utsettes atter en gang

Innreiseavgiften på 300 baht som skulle tre i kraft i juni er atter engang utsatt. Opprinnelig skulle avgiften bli innført fra 1. juni, men er nå utsatt til september.

Dette er den femte utsettelsen siden den først ble fremmet i 2018. I følge Pattaya Mail, så hevder turistminister Phiphat Ratchakitprakarn at den pågående forsinkelsen skyldes problemer med implementeringen.


Hovedproblemet sies å være at det enda er ikke funnet noen god måte å målrette avgiften kun mot "utenlandske turister", da thailandske statsborgere og noen ikke-definerte expats skulle være fritatt fra ordningen.


Det har også blitt antydet at de med fritak skulle kunne kreve avgiften tilbake senere, men den løsningen har vist seg å være svært upopulær blant de direkte berørte.

Visum Thailand

Det er heller ikke funnet noen god løsning på hvordan en skal kreve inn avgiften ved landegrensene eller fra de som kommer via sjøveien.En frykter også at det kan bli lange køer når bomstasjoner sliter med å håndtere utenlandsk valuta, gi vekslepenger eller takle farene ved kredittkort.

Flypriser Thailand Norge

Det er også problemer med at markedshandlere fra nabolandene kun oppholder seg noen få timer daglig i Thailand.


Myndighetene har lenge vurdert en innreiseavgift for utenlandske reisende. Men alle forslag vedrørende avgiften er blitt sterkt kritisert av reiselivsnæringen.


Formålet med avgiften er at den skal brukes til å gi helse- og ulykkes dekning for turister under oppholdet i Thailand. En del av avgiften vil også hjelpe å finansiere utviklingen av lokale turistattraksjoner.


Den planlagte avgiften for de som ankommer med fly er satt til 300-baht, og 150-baht for de som kommer via vann- og landtransport. Grunnen til at avgiften er lavere for de som ankommer via land og vann, er pga at de mest sannsynlig kun vil bli i landet i noen få dager.


Kilde: Pattaya Mail

Comentarios


bottom of page