top of page

TEST: Lufthansa Økonomiklasse til Bangkok

I forbindelse med en svĂŠrt etterlengtet tur til Thailand bestemte jeg meg for Ă„ prĂžve Lufthansa sin Ăžkonomiklasse pĂ„ denne turen. Bakgrunnen for mitt valg var god pris, samt kort mellomlanding i MĂŒnchen (Munich).
Lufthansa Airbus A350-900 D-AIXB

Lufthansa er Tysklands stÞrste flyselskap, kombinert med datterselskapene er Lufthansa det nest stÞrste flyselskapet i Europa nÄr det gjelder antall passasjerer. Dagens Lufthansa ble opprettet i 1953. Lufthansa er et av verdens stÞrste mÄlt i antall fraktede passasjerer. Selskapet har sine hovedkontor i Köln i Tyskland.


Foruten sine egne tjenester, eier selskapet datterselskapene Austrian Airlines, Swiss International Air Lines, Brussels Airlines og Eurowings. Lufthansa eier ogsÄ flere andre luftfartsrelaterte selskaper, som Lufthansa Technik og LSG Sky Chefs. Noe som gjÞr Lufthansa Group til en av de stÞrste aktÞrene i flybransjen.


Lufthansa er et av de fem grunnleggerne av Star Alliance, verdens stĂžrste flyselskapsallianse, som ble dannet i 1997. Alliansen ble grunnlagt av Air Canada, Lufthansa, Scandinavian Airlines System, Thai Airways International og United Airlines.

 

Innsjekk og sikkerhetskontroll

Ettersom Lufthansa ikke flyr direkte fra Oslo til Bangkok, sĂ„ gikk denne turen via MĂŒnchen (Munich).


Jeg mĂžtte tidlig opp pĂ„ Oslo Lufthavn (OSL) Ă„ sjekket inn pĂ„ fĂžrste etappe som gikk til MĂŒnchen, bagasjen ble sjekket hele veien til Bangkok. PĂ„ OSL var det ingen form for kĂž eller eller forsinkelser, sĂ„ bĂ„de Innsjekking Ă„ sikkerhetskontroll gikk unna i en fei.


Da tyskerene fortsatt ikke var ferdige med koronarestriksjoner sÄ mÄtte jeg vise Koronasertifikat Ä ble samtidig informert om munnbindkrav hele veien til Bangkok (opphÞrte 1.oktober).

 

Lounge

Da jeg er Eurobonus medlem (Basis) Ä hadde en drÞss med poeng, SÄ startet jeg turen med og kjÞpe meg tilgang pÄ SAS-loungen pÄ Gardermoen.

  • Hvis du flyr med et Star Alliance medlemsflyselskap, Wideroe eller SAS Charter og Ăžnsker tilgang, sĂ„ kan du kjĂžpe tilgang i loungeresepsjonen pĂ„ flyplassen.

  • EuroBonus-medlemmer har mulighet til Ă„ betale med poeng.

  • Betaler du pĂ„ nett: DKK 199, NOK 269, SEK 269, EUR 27, USD 32.

  • I loungeresepsjonen: DKK 249, NOK 329, SEK 339, EUR 39, USD 46 eller 3000 EuroBonus-poeng*

Fordelen med Ä kjÞpe seg tilgang i Loungen er at en slipper unna stÞy og stress, Ä om en er glad i enkel mat og litt drikke fÞr avreise sÄ betaler dette seg svÊrt fort.



Boarding

Selve boarding-prosessen opplevdes litt uorganisert da folk ikke hÞrer etter. Men da de ansatte ved gaten ble tydeligere i stemmen sÄ gikk det seg til. Boarding-prosessen gikk i "standard" rekkefÞlge Gullkort, eldre, barn osv.

 

Oslo - MĂŒnchen

FÞrste etappe (LH 2455) gikk med en nesten 11 Är gammel Airbus A321-200 (D-AIDP), men flyet bar pÄ ingen mÄte preg av alderen, renholdet var ok, crewet var hyggelig.


jeg hadde flax ved valg av sete Ă„ fikk tidenes beinplass (nĂždutgang) men det var ikke vindu pĂ„ raden, men det var uansett mĂžrkt ute, sĂ„ det gikk helt fint 😊 Vi tok av 10 min forsinket, men landet on time i MĂŒnchen.


Setekonfigurasjonen som Lufthansa har valgt pÄ sine A321 er 3-3:

  • Pitch: 30 (men pĂ„ setet jeg fikk sĂ„ var pitch'en litt stĂžrre) 😅

  • Bredde: 18



Mellomlanding

MĂŒnchen (Franz Josef Strauß lufthavn) er en oversiktlig flyplass som er lett Ă„ finne fram pĂ„, min mellomlanding var 1 time og 5 minutter, noe som gikk helt uten problemer eller noe form for stress. Etter ankomst i MĂŒnchen sĂ„ fulgte jeg pilene pĂ„ skiltene Ă„ trasket mot NON- Schengen, etter at passkontrollen var gjennomfĂžrt sĂ„ satt jeg nesa mot (Gatene K og L) som er koblet til Terminal 2 med et automatisert tog, dette var null stress Ă„ det var egentlig kun Ă„ fĂžlge strĂžmmen av mennesker som gikk samme vei, jeg ankom gaten hvor flyet til Bangkok sto i god tid fĂžr boarding.



Boarding

Igjen sÄ framsto boarding-prosessen litt uorganisert da folk ikke hÞrte etter. SÄ ogsÄ her mÄtte de ansatte ved gaten vÊre litt tydeligere i stemmen sÄ alt skulle gÄ seg til. Boarding-prosessen gikk i "standard" rekkefÞlge Business class, Gullkort, eldre, barn osv.



MĂŒnchen - Bangkok

Flyet til Bangkok (LH 772) var en snart 4 Är gammel Airbus A350-900 (D-AIXM), en flytype jeg har flydd en gang tidligere (Qatar Airways pÄ biz) A350 er en meget stÞysvak og behagelig maskin som oppleves mye bedre enn Dreamlineren (787) til Boeing, som etter min mening er oppskrytt. Setet var behagelig Ä kunne legges godt bakover, men en kjente at det manglet 1 tomme i bredden, bordet var helt standard.


In-flight entertainment systemet ombord hadde et bra utvalg med filmer, spill, kamera og kartvisning.


Setekonfigurasjonen som Lufthansa har valgt pÄ sine A350 er 3-3-3:

  • Pitch: 31

  • Bredde: 17 (mindre enn det Qatar, Finnair og Thai har valgt pĂ„ sine A350)



Mat og drikke

Ikke sÄ lenge etter avgang sÄ kom drikkevognen hvor det ble delt ut vannflasker, like etter kom "matvognen"


Det fÞrste mÄltidet var en skuffende og smaklÞs opplevelse. Forretten var noe pastalignende greier uten kjÞtt med et par pommes frites oppi, jeg rotet litt med gaffelen men fant ut at dette ikke var noe for meg, da maten var bÄde overkokt, smaklÞs og hadde en konsistens som var uapettitelig. Men desserten (kakestykket) var ok.


Til maten kunne vi velge mellom vann, brus eller vin, Þl hadde de ikke, noe flere reagerte pÄ...



Etter "maten" sĂ„ ble det litt film Ă„ en 3-4 timers blund pĂ„ Ăžyet fĂžr vi pĂ„ min rad vĂ„knet av kraftig turbulens som nok fikk flesteparten ombord til Ă„ vĂ„kne opp, for etter at det hele roet seg, sĂ„ ble det mye trafikk til toaletter Ă„ utallige leselys ble tent 😂 i lĂžpet av natten sĂ„ gikk crewet 2-3 runder med brus, juice og vann.


Frokost

NÄr en trodde at det ikke kunne bli vÊrre enn "maten" en fikk pÄ fÞrste servering sÄ var det tid for frokost, Ä da kom det en pakke med iskalde brÞdskiver med ost og paprika, + yoghurt...

Til frokosten kunne vi velge mellom vann, juice, kaffe eller te.



Jeg er heldigvis velfÞdd, sÄ jeg hoppet over mÄltidet, drakk litt juice Ä tok i stedet en liten blund fÞr vi endelig landet i Bangkok....


Konklusjon

Den korte flyvningen fra Oslo til MĂŒnchen gikk kjapt, det var svĂŠrt enkelt Ă„ gjennomfĂžre en transfer i MĂŒnchen. Servicen mellom MĂŒnchen og Bangkok var ok, sĂ„ alt i alt sĂ„ var det en behagelig tur i et ok sete.


Men Lufthansa har et stort forbedringspotensiale nÄr det kommer til mat, jeg har aldri fÞr fÄtt dÄrligere mat enn det det jeg fikk pÄ denne flyvningen, om det er ettervirkninger av korona eller et forsÞk pÄ grÞnnvasking og Þkonomiske besparelser vites ikke, men dette var trasige greier...


Mat & Drikke: 2/6

Sete: 5/6

In-flight entertainment: 5/6

Renhold: 5/6

Toaletter: 4/6

Mellomlanding: (1 time og 5 minutt) 6/6

Flytype: 6/6

Reisetid: 5/6

Innsjekket bagasje: 4/6


Total reisetid: 13h 45m


Bagasje:

  • 1 HĂ„ndbagasje a 8kg

  • 1 kolli innsjekket bagasje a 23kg

Pris:

Jeg betalte 12 850,- T/R


Jeg blir nok Ă„ reise med Lufthansa igjen, men neste gang sĂ„ spiser jeg pĂ„ flyplassen 😅



Hva er vanlig avstand mellom setene?

Cirka 79 centimeter, rundt 31 tommer, er vanlig avstand mellom seteradene hos de fleste flyselskap. Dette kalles «seat pitch», og mÄles fra det bakerste festepunktet pÄ setet til festepunktet pÄ setet fremfor.

PĂ„ ordinĂŠr Ăžkonomiklasse varierer seat pitch fra cirka 73,5 centimeter til 88,9 centimeter.




bottom of page