top of page

TEST: Lufthansa Økonomiklasse til Bangkok

I forbindelse med en svært etterlengtet tur til Thailand bestemte jeg meg for å prøve Lufthansa sin økonomiklasse på denne turen. Bakgrunnen for mitt valg var god pris, samt kort mellomlanding i München (Munich).
Lufthansa Airbus A350-900 D-AIXB

Lufthansa er Tysklands største flyselskap, kombinert med datterselskapene er Lufthansa det nest største flyselskapet i Europa når det gjelder antall passasjerer. Dagens Lufthansa ble opprettet i 1953. Lufthansa er et av verdens største målt i antall fraktede passasjerer. Selskapet har sine hovedkontor i Köln i Tyskland.


Foruten sine egne tjenester, eier selskapet datterselskapene Austrian Airlines, Swiss International Air Lines, Brussels Airlines og Eurowings. Lufthansa eier også flere andre luftfartsrelaterte selskaper, som Lufthansa Technik og LSG Sky Chefs. Noe som gjør Lufthansa Group til en av de største aktørene i flybransjen.


Lufthansa er et av de fem grunnleggerne av Star Alliance, verdens største flyselskapsallianse, som ble dannet i 1997. Alliansen ble grunnlagt av Air Canada, Lufthansa, Scandinavian Airlines System, Thai Airways International og United Airlines.

 

Innsjekk og sikkerhetskontroll

Ettersom Lufthansa ikke flyr direkte fra Oslo til Bangkok, så gikk denne turen via München (Munich).


Jeg møtte tidlig opp på Oslo Lufthavn (OSL) å sjekket inn på første etappe som gikk til München, bagasjen ble sjekket hele veien til Bangkok. På OSL var det ingen form for kø eller eller forsinkelser, så både Innsjekking å sikkerhetskontroll gikk unna i en fei.


Da tyskerene fortsatt ikke var ferdige med koronarestriksjoner så måtte jeg vise Koronasertifikat å ble samtidig informert om munnbindkrav hele veien til Bangkok (opphørte 1.oktober).

 

Lounge

Da jeg er Eurobonus medlem (Basis) å hadde en drøss med poeng, Så startet jeg turen med og kjøpe meg tilgang på SAS-loungen på Gardermoen.

  • Hvis du flyr med et Star Alliance medlemsflyselskap, Wideroe eller SAS Charter og ønsker tilgang, så kan du kjøpe tilgang i loungeresepsjonen på flyplassen.

  • EuroBonus-medlemmer har mulighet til å betale med poeng.

  • Betaler du på nett: DKK 199, NOK 269, SEK 269, EUR 27, USD 32.

  • I loungeresepsjonen: DKK 249, NOK 329, SEK 339, EUR 39, USD 46 eller 3000 EuroBonus-poeng*

Fordelen med å kjøpe seg tilgang i Loungen er at en slipper unna støy og stress, å om en er glad i enkel mat og litt drikke før avreise så betaler dette seg svært fort.Boarding

Selve boarding-prosessen opplevdes litt uorganisert da folk ikke hører etter. Men da de ansatte ved gaten ble tydeligere i stemmen så gikk det seg til. Boarding-prosessen gikk i "standard" rekkefølge Gullkort, eldre, barn osv.

 

Oslo - München

Første etappe (LH 2455) gikk med en nesten 11 år gammel Airbus A321-200 (D-AIDP), men flyet bar på ingen måte preg av alderen, renholdet var ok, crewet var hyggelig.


jeg hadde flax ved valg av sete å fikk tidenes beinplass (nødutgang) men det var ikke vindu på raden, men det var uansett mørkt ute, så det gikk helt fint 😊 Vi tok av 10 min forsinket, men landet on time i München.


Setekonfigurasjonen som Lufthansa har valgt på sine A321 er 3-3:

  • Pitch: 30 (men på setet jeg fikk så var pitch'en litt større) 😅

  • Bredde: 18Mellomlanding

München (Franz Josef Strauß lufthavn) er en oversiktlig flyplass som er lett å finne fram på, min mellomlanding var 1 time og 5 minutter, noe som gikk helt uten problemer eller noe form for stress. Etter ankomst i München så fulgte jeg pilene på skiltene å trasket mot NON- Schengen, etter at passkontrollen var gjennomført så satt jeg nesa mot (Gatene K og L) som er koblet til Terminal 2 med et automatisert tog, dette var null stress å det var egentlig kun å følge strømmen av mennesker som gikk samme vei, jeg ankom gaten hvor flyet til Bangkok sto i god tid før boarding.Boarding

Igjen så framsto boarding-prosessen litt uorganisert da folk ikke hørte etter. Så også her måtte de ansatte ved gaten være litt tydeligere i stemmen så alt skulle gå seg til. Boarding-prosessen gikk i "standard" rekkefølge Business class, Gullkort, eldre, barn osv.München - Bangkok

Flyet til Bangkok (LH 772) var en snart 4 år gammel Airbus A350-900 (D-AIXM), en flytype jeg har flydd en gang tidligere (Qatar Airways på biz) A350 er en meget støysvak og behagelig maskin som oppleves mye bedre enn Dreamlineren (787) til Boeing, som etter min mening er oppskrytt. Setet var behagelig å kunne legges godt bakover, men en kjente at det manglet 1 tomme i bredden, bordet var helt standard.


In-flight entertainment systemet ombord hadde et bra utvalg med filmer, spill, kamera og kartvisning.


Setekonfigurasjonen som Lufthansa har valgt på sine A350 er 3-3-3:

  • Pitch: 31

  • Bredde: 17 (mindre enn det Qatar, Finnair og Thai har valgt på sine A350)Mat og drikke

Ikke så lenge etter avgang så kom drikkevognen hvor det ble delt ut vannflasker, like etter kom "matvognen"


Det første måltidet var en skuffende og smakløs opplevelse. Forretten var noe pastalignende greier uten kjøtt med et par pommes frites oppi, jeg rotet litt med gaffelen men fant ut at dette ikke var noe for meg, da maten var både overkokt, smakløs og hadde en konsistens som var uapettitelig. Men desserten (kakestykket) var ok.


Til maten kunne vi velge mellom vann, brus eller vin, øl hadde de ikke, noe flere reagerte på...Etter "maten" så ble det litt film å en 3-4 timers blund på øyet før vi på min rad våknet av kraftig turbulens som nok fikk flesteparten ombord til å våkne opp, for etter at det hele roet seg, så ble det mye trafikk til toaletter å utallige leselys ble tent 😂 i løpet av natten så gikk crewet 2-3 runder med brus, juice og vann.


Frokost

Når en trodde at det ikke kunne bli værre enn "maten" en fikk på første servering så var det tid for frokost, å da kom det en pakke med iskalde brødskiver med ost og paprika, + yoghurt...

Til frokosten kunne vi velge mellom vann, juice, kaffe eller te.Jeg er heldigvis velfødd, så jeg hoppet over måltidet, drakk litt juice å tok i stedet en liten blund før vi endelig landet i Bangkok....


Konklusjon

Den korte flyvningen fra Oslo til München gikk kjapt, det var svært enkelt å gjennomføre en transfer i München. Servicen mellom München og Bangkok var ok, så alt i alt så var det en behagelig tur i et ok sete.


Men Lufthansa har et stort forbedringspotensiale når det kommer til mat, jeg har aldri før fått dårligere mat enn det det jeg fikk på denne flyvningen, om det er ettervirkninger av korona eller et forsøk på grønnvasking og økonomiske besparelser vites ikke, men dette var trasige greier...


Mat & Drikke: 2/6

Sete: 5/6

In-flight entertainment: 5/6

Renhold: 5/6

Toaletter: 4/6

Mellomlanding: (1 time og 5 minutt) 6/6

Flytype: 6/6

Reisetid: 5/6

Innsjekket bagasje: 4/6


Total reisetid: 13h 45m


Bagasje:

  • 1 Håndbagasje a 8kg

  • 1 kolli innsjekket bagasje a 23kg

Pris:

Jeg betalte 12 850,- T/R


Jeg blir nok å reise med Lufthansa igjen, men neste gang så spiser jeg på flyplassen 😅Hva er vanlig avstand mellom setene?

Cirka 79 centimeter, rundt 31 tommer, er vanlig avstand mellom seteradene hos de fleste flyselskap. Dette kalles «seat pitch», og måles fra det bakerste festepunktet på setet til festepunktet på setet fremfor.

På ordinær økonomiklasse varierer seat pitch fra cirka 73,5 centimeter til 88,9 centimeter.
Comments


bottom of page