top of page

Myndighetene vurderer lettelser i Test & Go-programmet

Myndighetene vurderer lettelser i innreisekravene, ved å fjerne den omstridte RT-PCR-Testen som kreves på den femte dagen etter ankomst.


Det omstridte dag 5-kravet i Thailands Test & Go-program har ført til at potensielle turister vegrer seg for å booke Thailandsferien. Ikke bare er det nødvendig med en RT-PCR-test på den femte dagen av oppholdet, men reisende må også bestille en natt på et hotell som er godkjent av Myndighetene.

Folkehelseminister Anutin Charnvirakul ønsker å lette på innreisekravene og har nå bedt avdelingen for sykdomskontroll (DDC) å vurdere å fjerne RT-PCR-testkravet på dag 5. Turist- og idrettsdepartementet planlegger også å komme med et forslag om å skrote den andre RT-PCR-testen og erstatte den med en rask antigentest (ATK), som kan gi resultater på få minutter. Forslaget må godkjennes av Senter for Covid-19 Situasjonsadministrasjon,(CCSA) som har sitt neste møte den 23. februar.


Dette kommer etter at Anutin hadde et møte med Tony Fernandes, administrerende direktør i AirAsia, som hevdet at mange turister frarådes å komme til Thailand på grunn av byråkratiske innreiseregler. Fernandes ba samtidig om lavere flyplass-, landings- og parkeringsavgifter.

Anutin sa at Fernandes også foreslo at flyselskaper kunne hjelpe regjeringen med å teste de reisene, og at dette redusere kostnadene for de reisende.


"Forslagene hans var interessante. avdelingen for sykdomskontroll vil vurdere dette forslaget senere for å gjøre det mer effektivt. Regjeringen må imidlertid sørge for en balanse mellom sikkerhet og økonomiske fordeler fordi vi ikke kan gå på akkord med sikkerhet," sa han.

Anutin sa for å avslutte det andre testkravet, må det være økte forebyggende tiltak, for eksempel å fremskynde vaksiner. Han sa at sykehussenger og medisinske forsyninger må håndteres nøye, og at departementet nå fokuserer på hjemmeisolasjon. På denne måten vil det være nok senger tilgjengelig for alvorlige tilfeller. Generaldirektøren for DDC sa at selv om nye infeksjoner øker, har antallet alvorlige tilfeller faktisk gått ned. Anutin jobber nå for å balansere å gjenopprette økonomien og folks sikkerhet.


Reiselivsoperatører ber om at alle innreiserestriksjoner oppheves. Onsdag sendte flere grupper som representerer reiselivsbransjen et brev til statsminister Prayut der de ba om å oppheve restriksjoner i mars. Brevet peker på land som Danmark, Norge, Sverige og Storbritannia, hvor nesten alle Covid-restriksjoner er fjernet og viruset erklært endemisk.


"Thailand må lempe ytterligere på Covid-19-restriksjonene for turister nå, ellers kan landet miste evnen til å konkurrere med andre nasjoner."Comments


bottom of page