top of page

Norges Bank bekrefter at det er problemer med veksling av norske sedler i utlandet

Norges Bank skriver i en pressemelding at de har fÄtt informasjon om at noen banker i Norge har blitt mer restriktive med Ä kjÞpe norske sedler fra utlandet, med henvisning til hvitvaskingsregelverket.
Norwegian krone

Dette har fĂžrt til at noen utenlandske banker og vekslingskontorer har sluttet Ă„ ta imot norske sedler.


Etter det Norges Bank har fÄtt opplyst, er det ogsÄ problemer med Ä fÄ vekslet danske og svenske sedler utenfor Skandinavia.


Situasjonen som har oppstÄtt kommer ikke som et resultat av beslutninger eller handlinger fra Norges Bank.


Sedler handles mellom kommersielle aktÞrer pÄ tvers av landegrensene, og det er banker i Norge som tar imot innskudd av kontanter.


Slik virksomhet er underlagt alminnelig bankregulatorisk regelverk.

Thaifeber Facebook

Norges Bank skriver at de jobber med Ä fÄ innhente mer informasjon.


For litt over en uke siden sÄ annonserte T.T. Currency Exchange i Pattaya, at de ikke lenger tok i mot Danske, Norske og Svenske kroner.

T.T Currency Exchange message

Problemet med Ă„ veksle Danske kroner oppsto allerede Ifjor hĂžst, da Danske banker opplyste at de ikke lenger tok i mot "hjemsendte" kontanter fra Thailand, pga usikkerhet om Ă„ kunne overholde hvitvaskingsregelverket.


Norges Bank skriver at nordmenn som planlegger en reise til utlandet, bĂžr vurdere Ă„ veksle til seg valuta fĂžr avreise eller benytte kort eller andre elektroniske betalingsmidler under selve reisen.


Oppdatering

Norges Bank, skriver i en mail til oss den 12.09.23, at de fortsatt ikke noe nytt Ä melde i denne saken. De anbefaler at en fÞlger med pÄ nettsiden deres for evt. oppdateringer.



Kilde: Norges Bank

bottom of page