top of page

Nye lettelser i innreisereglene kan komme i mai

Den obligatoriske RT-PCR-testen ved ankomst forventes å bli erstattet av hurtigtest fra neste måned i et forsøk på å tiltrekke flere turister og revitalisere den hardt rammede reiselivsnæringen.

I en tale etter et møte med Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), sa viseminister for folkehelse, Sathit Pitutecha, at møtet i prinsippet var enig i endringen av test metode som ble foreslått av folkehelsedepartementet.


Utenlandske besøkende som flyr inn i landet vil ta hurtigtest ved ankomst i stedet for RT-PCR, sa Sathit, og la til at mer flyplasspersonell vil bli utplassert for å sørge for at prosedyren går jevnt og tar minimalt med tid.


Reisende kan vente på testresultatet, som ikke bør ta mer enn 15-30 minutter å behandle på stedet, uten å måtte bestille hotell og vente på testresultatet, sa han.

De nye regelendringene forventes å tiltrekke seg flere turister og bidra til å gjenopplive økonomien, sa Sathit.

"CCSA-møtet diskuterte en rekke tiltak samt lettelser i innreisereglene som trer i kraft neste måned," sa han.

Statsminister Prayut Chan-o-cha sa etter møtelederen at regjeringen vil vurdere ytterligere lettelse av reiserestriksjonene neste måned for å la flere turister komme inn i landet.

"Vi vil prøve vårt beste for å balansere folkehelse og økonomi," sa statsministeren.

Regjeringens talsmann Thanakorn Wangboonkongchana sa at møtet diskuterte potensielle revisjoner av innreiseregler for neste måned, inkludert skroting av RT-PCR-tester ved ankomst for besøkende som kommer inn under ett av de tre turistprogrammene.

Taweesilp Wisanuyothin, talsmann for CCSA, sa at deltakerne på møtet i prinsippet var enige om behovet for vennligere tiltak.

Ytterligere lettelser i reiserestriksjonene vil avhenge av en evaluering av situasjonen etter Songkran neste uke, sa han.

Dr. Taweesilp sa at CCSA var "enig i prinsippet, men hadde ennå ikke godkjent" tiltak som ble foreslått på møtet i mai.

"Statsministeren ønsker å evaluere infeksjonsratene etter den lange pausen," sa han.

Antallet nye infeksjoner fra turister som kommer inn i Thailand fra begynnelsen av denne måneden vil også bli tatt i betraktning.

Restriksjonene har blitt gradvis lettet siden november i fjor, for å hjelpe reiselivssektoren. Regjeringen opphevet forrige uke kravet om en RT-PCR-test før reiseende som ankommer kongeriket under Test & Go-, Sandbox- og karanteneprogrammet, fra 1. april, selv om de fortsatt er gjenstand for en RT-PCR-test etter ankomst.

Rundt 470 000 utenlandske turister ankom i første kvartal i år, og overgikk det totale antallet på 420 000 for hele 2021, ifølge CCSA.

Talsmannen innrømmet at eksisterende tiltak ikke tillot Thailand å konkurrere med andre land som gjenåpnet sine reiselivssektorer, og det neste møtet i CCSA etter Songkran ville legge fram en ytterligere lempelse av restriksjonene.

Endringene som var foreløpig planlagt for neste måned inkluderte å kreve færre dokumenter for å registrere seg for et Thailand-pass, en kortere karanteneperiode og en reduksjon av det gjeldende helseforsikringskravet på USD 20 000 (672 000 baht). Datoen for møtet er ennå ikke offisielt fastsatt, sa han.Kilde: Bangkok Post(annonse)

Comments


bottom of page