top of page

Nye innreiserestriksjoner ved innreise til Thailand

Civil Aviation Authority utstedte fredag nye innreisebestemmelser for alle utenlandske reisende som flyr til Thailand.

Civil Aviation Authority utstedte fredag en covid-19-relatert ordre med nye innreisebestemmelser for alle utenlandske reisende som flyr til Thailand, ordren kommer som følge av bekymringer om mulig spredning av covid-19 fra turiststrømmen som er ventet fra kinesiske turister.


Dette fører til at alle reisende til Thailand over 18 år nå må kunne dokumentere vaksine eller tidligere sykdom.CAAT har i forbindelse med dette utstedt syv regler som vil gjelde mellom 9. og 31. januar:

  • Reisende over 18 år må dokumentere at de har blitt vaksinert med to doser. Dersom personen har blitt smittet, må vedkommende vise legeerklæring på at han eller hun er blitt frisk for ikke mer enn 180 dager siden. De som ikke er vaksinert må fremlegge dokumentasjon fra lege med begrunnelse, som forklarer hvorfor de ikke er vaksinert.


  • De som kommer fra et land hvor de vil bli pålagt å bevise at de ikke er smittet ved retur må ha COVID-19-forsikring for varigheten av oppholdet i Thailand pluss syv ekstra dager (i tilfelle personen blir smittet). De som ankommer Thailand på forretningsreise eller som flybesetning må ha garantibrev fra sine arbeidsgivere


  • Innehavere av thailandske pass er fritatt fra å framvise koronasertifikat og forsikringsbevis. Innehavere av diplomatpass og United Nations Laissez-pass er fritatt krav til forsikringsbevis.


  • De som foretar en mellomlanding (transit) til et reisemål utenfor Thailand er fritatt for å framvise koronasertifikat og forsikringsbevis.


  • Flyselskaper må kontrollere nødvendige dokumenter. Dersom passasjeren ikke kan fremvise dokumenter som beviser at disse kravene er oppfylt, skal passasjeren testes ved ankomst.


  • Flyselskaper er pålagt å sørge for at passasjerer bruker munnbind under flyvninger, bortsett fra når de spiser eller i nødssituasjoner..


  • Passasjerer med mistanke om Covid-symptomer vil bli bedt om å bli testet ved ankomst (ATK-Hurtigtest).Innføringen av de nye reglene faller sammen med den forventede ankomsten av turister fra Kina, etter at den kinesiske regjeringen lettet reiserestriksjonene for innbyggerne, med virkning fra 8. januar.


Nordmenn som har gjennomført vaksineprogrammet som myndighetene gjennomførte under pandemien, trenger ikke foreta seg noe med hensyn til vaksinasjons delen av de nye innreisebestemmelsene.


Norske myndigheter har også oppdatert sine reiseråd som følge av endringene i innreisebestemmelsene.


Alle som ønsker å reise til eller befinner seg i Thailand anbefales ellers å holde seg løpende orientert om eventuelle endringer av restriksjoner og følge lokale myndigheters råd.

Reisende bør holde seg oppdatert om hvordan pandemien utvikler seg og følge thailandske myndigheters råd, veiledning og anvisninger. Nye restriksjoner kan innføres på meget kort varsel.


Merk: Ordren trer ikke i kraft før den er publisert i Royal Gazette.Kilde: ThaiPBS

Comments


bottom of page