top of page

Selskapet bak THAI's rehabiliteringsplan, mĂžter kritikk

Rehabiliteringsplanen for Thai Airways International, Ble presentert for den sentrale konkursdomstolen i gÄr og kreditorene stilte spÞrsmÄl ved ekspertisen til selskapet som ble valgt for Ä utarbeide planen.

EY Corporate and Advisory Services (kjent som Ernst & Young) , utnevnt av THAI, mÞtte kritikk angÄende deres tekniske erfaring nÄr det gjelder Ä utarbeide en plan for Ä restrukturere et selskap, spesielt ett av THAI's stÞrrelse. Thai PBS melder at en advokat ogsÄ tok opp selskapets "tvilsomme" merittliste da de administrerte en rehabiliteringsplan til et annet selskap som hadde sÞkt konkurs.


Konstituert president for THAI, Charnsin Treeuchagron, forsvarte EY og sa at det er et selskap i verdensklasse. NĂ„r det gjelder manglende erfaring, sier Treechagron at flyselskapene i Thailand ikke har sĂžkt om konkurs fĂžr, melder Thai PBS.



Bangkok Post melder at Treeuchagron ikke visste at EY ikke hadde noen erfaring som konsulent med Ă„ rehabilitere et selskap med Thai Airways stĂžrrelse.


Advokaten, som ikke ble identifisert av Thai PBS, sier at serviceavgiftene som blir belastet av EY er urimelige. Det planlegges en innledende betaling pÄ 22 millioner baht med 15 millioner baht hver mÄned til retten godkjenner planen.


Til sammen motsatte 16 kreditorer planen i gÄr. Nok en hÞring om planen er satt til torsdag.





bottom of page