top of page

Sterkt fjerde kvartal for Thai Airways

Thai Airways International's overskudd i fjerde kvartal ble nesten tredoblet, oppgangen kommer etter at Thailand lettet på pandemi-relaterte restriksjoner, og turistene igjen begynte å reise tilbake til det svært populære feriemålet i Sørøst-Asia.

Flyselskapets nettoinntekt for de tre siste månedene av 2022 steg til 11,2 milliarder baht (322 millioner dollar) opp fra 4 milliarder baht i 2021, sa administrerende direktør Chai Eamsiri til Bloomberg fredag.


Driftsinntektene for perioden var 8,9 milliarder baht mot et tap på 2,6 milliarder baht året før, mens de totale inntektene økte nesten 370 % til 36,9 milliarder baht.


"Returen av kinesiske reisende vil bidra til å støtte vår sterke vekst i 2023," sa Chai.


"Etterspørselen er så høy at vi prøver og skaffe flere fly."


Thai Airways planlegger å gå ut av den rettsovervåkede rehabiliteringsprosessen tidligere enn planlagt, ettersom en oppgang i globale flyreiser øker kontantstrømmen og reduserer behovet for nye lån.

Flypriser Thailand Norge

Driftsunderskuddet eksklusive engangsposter for 2022 havnet på 4,6 milliarder baht, ned fra et underskudd på 29,2 milliarder baht i 2021. Selskapets netto tap for perioden var 252 millioner baht mot et overskudd på 55 milliarder baht i 2022, da det bokførte en engangsgevinst på 62 milliarder baht fra en gjeldsrestrukturering. Totale driftsinntekter i 2022 økte med 342 % til 105 milliarder baht.


Thai forventer å frakte rundt 19 millioner passasjerer i år, opp fra 9 millioner i 2022, ifølge Chai. Totale inntekter vil trolig nå 140 milliarder baht i 2023, sa Chai.


Chai sa også at de planlegger å øke flyfrekvensene og legge til nye ruter, samt utvide sin flåte med ni maskiner i 2023. Aksjen skal også være klar til å gjenoppta handel i 2025.Oslo-Ruten

Det er fortsatt ingen nyheter om Oslo-Ruten, men i et innlegg i gruppen Frequent Traveler Norge, så skriver et medlem at Avinors direktør for trafikkutvikling nylig har vært i møter med Thai Airways i Bangkok. Denne informasjonen har medlemmet snappet opp fra ett innlegg som ble publisert på Instagram.


Så da får vi håpe at det er store muligheter for at Thai, snart kommer tilbake til OSL.Kilde: Bloomberg

Commentaires


bottom of page