top of page

Test & Go og Thailand Pass er faktisk et forstÄelig system.

Selv om skjemaveldet var ganske uoversiktlig og kaotisk i november da vi alle begynte Ä kjempe med eVisa, Test & Go og Thailand Pass, sÄ er det faktisk et forstÄelig system.


Dette innlegget ble fĂžrst postet i Thaifeber's Facebook-gruppe av Henning Jacobsen.


Selv om skjemaveldet var ganske uoversiktlig og kaotisk i november da vi alle begynte Ä kjempe med eVisa, Test & Go og Thailand Pass, sÄ er det faktisk et forstÄelig system.


Og etter selv Ă„ lande i Bangkok sist lĂžrdag og opplevd SÆRDELES effektive rutiner er jeg svĂŠrt positiv. Vi ble etter landing sluset frem til stolrader med 2 meters mellomrom. Vi satt i stolene 6-7 minutter etter at vi entret ankomstgate'n; deretter pĂ„ mindre en to minutter kom det en kontrollĂžr som sjekket vĂ„re utfylte covid-19 skjema (utdelt pĂ„ flyet) og TM6, deretter ble vi en og en pekt videre til en frontdesk som stemplet og ga oss et skjema som skulle brukes til PCR-test nummer to 5-6 dager etter ankomst.


Hele denne pre-mottagelsen tok vel tilsammen 5-6 minutter. Deretter Immigration/passkontroll med stempel i passet etter medbragt eVisa. Her stod igjen rettledere og jeg har ALDRI sluppet sÄ raskt igjennom immigration noen ganger fÞr (max 7-8 minutter), men selvsagt er antall reisende redusert.


Igjennom pÄ grÞnn. sone uten problemer og 10 meter ute i ankomsthallen stod en skranke med logoen til "vÄrt karantenehotell" Bangna Pride Hotel & Residence. Damen hadde oss pÄ lista, SHA++ hotellet var selvsagt bestilt og betalt fra Norge, hun pekte "stÄ der" og etter 4 minutter satt vi i transportbil med baggasje ferdig lastet inn.

Jeg hadde valgt et hotell i Bangna (ved iKEA), nÊr flyplassen og n svigerinne som skulle plukke oss opp nÄr vi slapp ut av "fengsel". Men pÄ veien dit ble vi kjÞrt til Princ Hospital, der bÄde kona og jeg tok "RT-PCR-test" uten engang Ä gÄ ut av bilen. Frem med norsk pass, Thailand Pass og sÄ ble det printet 4 klistrelapper med strekkoder til prÞvetakingen - det hele unnagjort pÄ 3 minutter.


Hospitalet lÄ 10 minutter unna flyplassen og deretter 3 minutter til hotellet. Vi sjekket inn pÄ karantenehotellet 1 time og 18 minutter etter "touch-down" pÄ rullebanen. Den "pakken" vi hadde bestilt pÄ SHA++ hotellet garanterte svar pÄ testen etter 6-24 timer. Vi landet 07:12 og sjekket inn pÄ hotellet 08:30. Tok en kopp kaffe og sovnet.


Ble sÄ vekket av lunsj levert pÄ dÞren klokken 13 og etter 7 timer og 15 minutter, kl. 16:45 kom svaret - to NEGATIVE tester og vi var ute av fengsel. 2 svigerinner og niese satt klare og vi lÄste opp dÞra i vÄrt paradis i Cha-Am / Hua Hin ca. klokken 20.


Dette var altsÄ det vi nÊrmest hadde "gruet" oss til i tre mÄneder, men det gikk over all forventning. Alle land mÄ ha en eller annen ordning sÄ lenge denne pandemien lever videre. Til alle som stÞnner og sier at "dette orker jeg ikke" eller "jeg venter til alt blir normalt". Vel, dette er den NYE NORMALEN, og den er slett ikke vanskelig Ä forstÄ eller sÊrlig plagsom.


Egentlig er den eneste "forsinkelsen" sammenlignet med mine 48 tidligere reise til Thailand de 7 timer og 15 minuttene vi mÄtte vente pÄ fÞrste prÞvesvar. Og de aksepteres uten protest sÄ lenge verden skal leve med korona enda en tid..!


SĂ„ folkens, opp med motet og humĂžret og pakk kofferten - dette er sĂŠrdeles levelig...


PS: I dag kl. 07:00, pÄ femte dag etter ankomst dro vi til Hua Hin Hospital - her var det rigget et stort grÞnt telt pÄ parkeringsplassen. Registrering, et skjema til og prÞvetaking av RT-PCR test nummer to unnagjort pÄ 17 minutter. Svar i morgen...




bottom of page