top of page
  • Forfatterens bildeGina G

TEST: NORSE Premium Oslo - Bangkok

Jeg valgte å fly med Norse Atlantic fordi tidspunkt for avreise fra Gardermoen passet meg bra ved å være på ettermiddag, kl: 16.10. Likevel liker jeg å være ute i god tid. Det vil si ca 3 timer før avgang. I og med at jeg bor i Oslo kan jeg da beregne ca en og en halv time reisevei totalt hjemmefra med buss/trikk/tog.

Norse 787-9 Dreamliner

Norse Atlantic Airways AS er et Norsk flyselskap. Selskapet ble startet i februar 2021, og starter flyvninger juni 2022. Flyselskapet er et lavpris, langdistanse flyselskap, som opererer utelukkende med Boeing 787 Dreamliner, hvor noen av flyene er kjøpt opp av Norwegians tidligere langdistansesatnings­datterselskap, Norwegian Long Haul.


Som del av rekonstruksjonen i Norwegian ble selskapet tvunget til å legge ned sin langdistansesatsing. Dermed skulle også en flåte på 37 så godt som nye Boeing 787 Dreamlinere tilbakeleveres sine eiere.


Dette skjedde parallelt med at koronapandemien allerede hadde satt store deler av luftfarten på bakken.


Norse Atlantic kunne dermed avhjelpe flyleasingselskapene med Norwegian-flyene de plutselig fikk i fanget i 2020/21.


Norse ble sikret såkalte «power by the hour»-avtaler (PBH) for samtlige fly, som vil si at Norse Atlantic i starten kun betalte for tiden flyene var i luften.


Det gjorde også at flyene kunne settes inn når etterspørselen var der, og på bakken hvis ikke, uten at det kostet selskapet penger.


I følge tilgjengelig informasjon leaser Norse 12 Dreamlinere og PBH avtalen går ut nå i 2023.


Innsjekk og Bording

Jeg hadde prioritert innsjekk og det gikk helt smertefritt. Når det gjelder boarding så var det mange som gikk inn og satte seg ved gaten før den egentlig var åpen. Alle måtte dermed ut igjen for å sjekke inn i gaten da personalet kom på stedet. Ellers gikk det som smurt etter hva jeg kunne se.

Flypris Thailand Norge

Interiør på Premium

Interiøret er ikke endret siden Norwegian fløy B787-9 Dreamliner Oslo-Bangkok.

Norse har forholdsvis brede seter som kan legges godt ned til hvilestilling uten å plage passasjeren bak. Regulerbar fotskammel og god plass til bena.  


Den ekstra benplassen gjør at det blir for lang avstand til setet foran til at spisebrett og skjerm kan være montert på seteryggen foran. På «økonomi» er spisebrett og skjerm montert på seteryggen foran. Spisebrettet ligger i armlenet og kan dermed oppleves en smule lavt.


Skjermen i midtkonsollen og kan justeres og har uttak for usb og aux. In-ear-hodetelefoner med aux ble utdelt. Da jeg spurte fikk jeg vite at det kan være aktuelt å forbedre interiøret hvis trafikkbehovet er tilstede.Underholdning

På skjermen kunne man hele tiden finne opplysninger om flyet og kabinen...og om hvor man var underveis. Etter min opplevelse kunne man hatt mer utvalg i filmer, musikk og programmer lagt inn i menyen uten å gå på WiFi. For min del var det ikke noe problem fordi jeg hadde lastet ned en lang lydbok offline på mobilen. Flere hadde med egne nettbrett og andre medier.Flygningen

Denne turen (N0091) gikk med en snart 6 år gammel Boeing 787-9 Dreamliner (LN-FNC)

Annonsert avgang var 16.10, vi forlot rampen 16.17. Lettet fra bakken ca. 16.57 etter avvising og taksing. Landet i Bangkok noen få minutter før annonsert ankomst klokken 10.10 (lokal tid). Måtte vente litt på ledig gate.Behagelig flygning,  bare så vidt litt risting og kun en gang på noen få minutter med tvungen beltesitting. Det var god stemning i cabinen, særlig etter at flere fra "økonomi" betalte seg inn i Premium. Da det var ledig på Premium var det mulig å betale et rabattert mellomlegg for oppgradering til Premium.


Oslo Lufthavn

Middag

Jeg valgte kylling til middag, men dessverre husker jeg ikke alternativet og det vil antakelig variere fra den ene flygingen til den andre.Kyllingbryst kan være tørt, men det var overraskende smakfullt med potetmos i tillegg til gulrøtter og brokkoli i smør. Grønnsakene var gode ferske råvarer, ikke kokt helt i hjel og ikke fysetørrede.Siderett var røkelaks med syltet rødløk og pepper og saltet ertepurre med grove rundstykker og smør.Ved første øyekast trodde jeg desserten var karamellpudding, men det var en slags semulegrynspuddig med kirsebærgele. Smakte absolutt bra.Smakte også godt med kaffe til desserten. Vi kunne få drikke hele tiden på forespørsel. Dessuten gikk de rundt med drikketralle før måltidene og tror det var en gang i tillegg. Med jevne mellomrom gikk crewet rundt med vann og juice på brett.Ute på "kjøkkenet" stod det kanner med kaffe, te, vann med og uten kullsyre og ulike juice.


Alkohol fikk man på forespørsel.Så fikk vi sovemaske og ørepropper delikat pakket inn i miljøvennlige papirkonvolutter med logo. All mat ble også servert i miljøvennlige pappbegre. Bestikket var av trevirke og kniven var faktisk skarp med tagger.Bra de kjører miljøvennlig. 


PS: vi fikk middag klokken 18. Heldigvis hadde jeg niste med... men hvis du ikke har det, så er det lurt uansett å spise i ventetiden i avgangshallen.


Norse Atlantic Airways middag

Frokost

Frokost fikk vi en stund før landing. Smakfull liten pølse på en seng av spinat, omelett og potetkuler med tomatsaus under. Nb, det var lagt separat.Tilbehør var rundstykker, smør og jordbærsyltetøy. Samt jordbæryoughurt med glaserte havrekorn.


Norse Atlantic Airways frokost

Service

Jeg observerte crewet da de traff hverandre ved Gaten før de skulle om bord. Det var god stemning og de hilste hverandre hjertelig. De så ut til å jobbe godt sammen, var samstemte, var profesjonelle og erfarne. Kunne se at de likte jobben sin, hadde god kommunikasjon og hadde det morsomt på jobb.


Service var bra hele veien. Man kunne bare spørre hvis det var noe man lurte på eller ønsket.


Kontinuerlig ble toalettene rengjort, toalettpapir og tørkepapir fylt opp, søppel samlet inn og det ble holdt et øye med alle nødvendigheter.


Crewet på Premium var to samstemte, profesjonelle, erfarne og blide unge herrer som muntret opp de glade og forventningsfulle reisende.


Norse Premium

Konklusjon

Flygning på Premium var behagelig og rask. Detaljer slik som spisebrettet i armlenet og skjermen i midtarmlenet kunne med fordel hatt lengre teleskoparmer for å komme høyere. Dette er ligger antakelig til eierne som Norse leaser av å endre(?). Antibac savnes på toalettet i tillegg til håndsåpe.


For min del kunne frokosten med fordel bestått av for eksempel pålegg og brød/rundstykker i stedet for varm mat. Vi mennesker har imidlertid ulike preferanser på området: mat.


Som utgangspunkt tenker jeg at matservering om bord i et fly pga atmosfære og trykk etc er veldig vanskelig og når maten smaker bra så er det forskning bak. Vi mennesker endrer også smaksopplevelse i et fly.


Sammenlignet med andre selskap på Premium flex var prisen middels da jeg bestilte i juni 2023.


Retur med Norse var dyrere og reisetidspunktet fra Bangkok er tidlig på dagen, reisetiden retur, Bangkok-Oslo er av lengre varighet. Dermed velger jeg et annet selskap med avgang ettermiddag fra Bangkok og hvor mellomlandingen fører til at det er mulig å strekke på bena på returen.

 

Mat & Drikke: 5/6

Sete: 5/6

In-flight entertainment:  3/6

Renhold: 6/6

Toalett: 5/6

Reisetid: 6/6

Innsjekk bagasje: 6/6


Reell flytid i luften: underkant av 10 timer.

 

Pris Premium:

En vei: kroner 9.740,-


Inkluderer:

  • Personlig gjenstand: 40 x 30 x 15 cm (ingen vektbegrensning)

  • Håndbagasje / kabinbag. 56 x 45 x 25 cm (10 kg)

  • 2 kolli innsjekket bagasje a 23 kg

  • Setevalg

  • 2 måltider

  • Prioritert innsjekk

Tekniske data

Boeing 787-9 Dreamliner, er 206 fot (63 m) lang, kan fly 7635 nmi (14140 km; 8786 mi) med 290 passasjerer; og ble første gang tatt i bruk 7. august 2014 med ANA (All Nippon Airways. Japans største flyselskap). ANA var også Lanseringskunde (Launch customer) for den første utgaven av Dreamlineren (787-8) Det første flyet ble etter store forsinkelser levert til All Nippon Airways i september 2011 og ble satt i trafikk 26. oktober.


Annonsere Thaifeber

Comentários