top of page

Thai Airways vil starte samtaler med Airbus og Boeing

Thai Airways International (THAI) vil i neste uke starte samtaler med Airbus og Boeing, om kjøp av 30 nye widebody maskiner.
Thai Boeing 777

THAI vil i neste uke formelt sende både Airbus og Boeing, en såkalt forespørsel om forslag (RFP) for maskiner de forventer å kunne motta fra og med 2026, sa administrerende direktør Chai Eamsiri i et intervju med Bloomberg, under det årlige International Air Transport Association-møtet i Istanbul søndag.


THAI planlegger også å sette inn A321neo maskiner i sitt regionale nettverk.


Les også: Godkjenner fusjon


Men med fulle ordrebøker hos både Airbus og Boeing, så forventer ikke THAI å få levert de første maskinene før tidligst 2026.

Thai Airways, som fortsatt gjennomgår en rettsovervåket gjeldsrestrukturering, fortsetter i høyt tempo med restrukturering å gjenoppbygging av sin virksomhet.


THAI har for tiden 65 maskiner i flåten, sammenlignet med 103 i pre-pandemi. De nye ordrene, sammen med leasede maskiner, vil presse flåten tilbake til over 114 maskiner innen 2027, sa Chai.


THAI har også sikret seg 11 Leasede Airbus A350-maskiner, som vil bli levert innen første kvartal neste år.Passasjerkapasiteten svinger for tiden mellom 65-70 %, Thai ønsker kvalitet fremfor kvantitet, et punkt som ble reflektert forrige måned da flyselskapet økte til et overskudd i første kvartal på 12,51 milliarder baht.

Andre kvartal, er den typiske lavsesongen for THAI sa Chai. Men i de siste seks månedene av året vil det komme mer kapasitet for å hjelpe THAI med å nå sine planlagte operasjonelle og økonomiske mål.


Oslo

Det er fortsatt ingen nyheter om gjenoppstart av den svært populære å etterspurte Oslo ruten. Men nå som de får flere maskiner inn i flåten, så øker sjansene for at THAI er tilbake i Oslo når vinterprogrammet starter.Kilde: bloomberg

Comments


bottom of page