top of page

Thailand snur om vaksinekrav

To dager etter at Thailand annonserte nye coronarestriksjoner for januar 2023, snur de. Landets helseminister sier mandag at reisende likevel ikke trenger å dokumentere at de har tatt coronavaksinen.

Landets helseminister Anutin Charnvirakul sa at det var ubeleilig å kreve at besøkende dokumenterer vaksinasjon og at et panel av eksperter hadde bestemt at det var unødvendig siden nok vaksinasjoner hadde blitt administrert globalt.


Anutin sa at besøkende som ikke er vaksinert også vil få adgang uten begrensninger.


Landets luftfartsmyndighet kunngjorde lørdag restriksjonene, med virkning fra mandag, i forkant av en forventet flom av besøkende fra Kina, der tilfeller av COVID-19 har økt.


"Å dokumentere vaksinasjon ville være tungvint og ubeleilig, og derfor er myndighetenes beslutning at det er unødvendig," sa Anutin til journalister.

Den første flyvningen med kinesiske besøkende siden pandemien startet ankom Thailand i dag, Totalt ventes det 3,465 kinesiske passasjerer til Thailand i dag.


Et av Asias mest populære reisemål, Thailand nyter en tilstrømning av turister i løpet av sin første høysesong siden fjerningen i fjor av strenge adgangsbegrensninger.


I november registrerte Thailand 1,75 millioner besøkende, en firedobling av antallet mottatt for hele fjoråret da flyreiser og utenlandsankomster var begrenset.


Anutin sa at Thailand nå ventet 7-10 millioner kinesiske besøkende, sammenlignet med et tidligere estimat på 5 millioner."Dette er et godt nytt for Thailands reiselivssektor ... landets økonomi vil komme seg raskt. Etter at vi har vært ødelagt av COVID de siste tre årene," sa han.


Thailands turistmyndighet forventer at ankomsttall for fjoråret skal ha overskredet 11,5 millioner, litt over en fjerdedel av rekorden på nesten 40 millioner i pre-pandemien 2019, som brukte rundt 1,91 billioner baht (55,17 milliarder dollar).


Thailand vil fortsatt kreve dokumentasjon hvis neste destinasjon er et land som krever en negativ COVID-19-test før innreise, sa Anutin.


Norske myndigheter har også endret sine reiseråd tilbake til normalen.Kilde: Reuters

Comments


bottom of page