top of page

Thailand: Spår kraftig økning av malaria og denguefeber

Antall tilfeller av malaria og denguefeber forventes i år å bli 3-4 ganger høyere enn i 2022, ifølge den thailandske doktoren Tares Krassanairawiwong. Generaldirektør i Disease control department (avdeling for sykdomskontroll).
Dengue og malaria i Thailand

Han siterte informasjon fra malariainformasjonssystemet og sa at det var 10 174 tilfeller i fjor, tre ganger så mange som i 2021 og 45 145 tilfeller av denguefeber, en økning på 4,5 ganger tallet samme år.


– 31 mennesker døde av denguefeber og to av malaria i fjor, sier Dr. Tares som spår en økning i tilfeller i år.


De fleste av malariatilfellene ble registrert i provinsene Tak, Mae Hong Son og Kanchanaburi, sa han, og la til at 1370 tilfeller av chikungunya-sykdom ble påvist, selv om det ikke var noen dødsfall, men tilfellene var dobbelt så mange som for et år siden.


I mellomtiden har Dr. Sophon Iamsirithavorn, visegeneraldirektør for avdeling for sykdomskontroll, rådet folk som føler seg syke etter et myggstikk om ikke å behandle seg selv ved å kjøpe NSAIDs fra apotek, men umiddelbart oppsøke lege.

Sykdommer assosiert med stikk fra forskjellige arter av mygg inkluderer denguefeber, malaria, Zika, chikungunya, meningitt og elefantiasis.


Beskyttelse mot myggstikk og eliminering av potensielle mygghekkeplasser er effektive metoder for å forhindre sykdommene, sa Dr. Sophon, og la til at bruk av kjemikalier for å eliminere mygg er nødvendig, spesielt når det er et utbrudd av tilknyttede sykdommer, men bruken må være riktig. å kontrollert.


Gassing for å eliminere mygg hjemme og i lokalsamfunn, med Ultra-lavt volum (ULV), har vist seg effektiv til å drepe rundt 90 % av myggene i forsøk i Bangkok, Chiang Mai, Phichit, Nakhon Pathom, Udon Thani, Phang-nga og Songkhla, ifølge Division of Vector-borne Diseases.Kilde Thaipbsworld
Nyhetsbrav

Komentar


bottom of page