top of page

Thailands helsedepartement har lansert en ny ordning slik at smittede skal slippe sykehusopphold

En ny Covid-19 hjemmebehandlingstjeneste vil lanseres tirsdag (1. mars), når Thailand starter med en fire måneders overgang fra pandemi til endemi, har folkehelsedepartementet kunngjort.


Hvis en testet positivt, vil en bli foreskrevet Favipiravir, Fah Talai Jone, eller febernedsettende, hostesaft eller Slimhinneavsvellende middel, avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene deres, sa departementet fredag.


Det nye systemet vil gjøre det mulig for personer som tester positivt med ATK-selvtest (hurtigtest) og behandle seg selv hjemme i stedet for å besøke medisinske fasiliteter.


Hjemmebehandlingstjenesten er allerede rullet ut i Chiang Mai og Phuket. Behandlingstjenesten, som også testes i Bangkok av Siriraj Hospital, gjør det nå mulig for pasienter å få behandling hjemme. Eldre pasienter, eller de med noen av de syv underliggende sykdommene, kan også motta behandling under denne handlingstjenesten. Hvis noen er i risikogruppene kan de imidlertid måtte legges inn på sykehus for behandling.


Denne ordningen er i tråd med departementets plan for at COVID-19 skal omklassifiseres som en endemisk sykdom i Thailand innen utgangen av året.


Overgangen til en endemisk vil markere opphevelsen av de fleste restriksjoner som er på plass.
Comments