top of page

Thailands valgvinner ekskludert fra nasjonalforsamlingen

Grunnlovsdomstolen i Thailand vil ikke omgjøre beslutningen om å ekskludere Pita Limjaroenrat, fra nasjonalforsamlingen.

Pita Limjaroenrat Thailand

Thailands konstitusjonelle domstol avviste onsdag en begjæring om å ta stilling til legitimiteten til forrige måneds parlamentariske avstemning som blokkerte renominasjonen av Move Forward-partiets leder Pita Limjaroenrat som statsministerkandidat.


Vedtaket legger til rette for at parlamentet kan samles til en ny statsministeravstemning.


I en uttalelse som forklarer avgjørelsen, bemerket retten at en person som sender inn en begjæring må være den hvis rettigheter og frihet ble misbrukt direkte av statlig myndighet. I denne saken, «Ingen av begjærerne er personene hvis rett og frihet ble misbrukt direkte», sa retten siden det var ombudsmannen som fremsatte begjæringen. "Som et resultat av dette avslår retten enstemmig begjæringen."

Thaifeber Facebook gruppe Thailand

Grunnlovsdomstolens beslutning om å ekskludere Limjaroenrat fra nasjonalforsamlingen innebærer at han ikke kan bli statsminister, og Move Forward har gjort det klart at de derfor overlater ansvaret til koalisjonspartiet Pheu Thai å danne regjering. Pheu Thai er det nest største partiet i nasjonalforsamlingen med 141 representanter.


Populistpartiet Pheu Thai og konservative Bumjaithai skal nå sammen med syv andre partier forsøke å få støtte i nasjonalforsamlingen. Den nye koalisjonen har gått med på å nominere Srettha Thavisin, som statsministerkandidat.


Tirsdag kunngjorde imidlertid Move Forward at de ikke ville støtte Pheu Thai i neste statsministeravstemning fordi å gjøre det, ville gå mot folkets vilje som uttrykt i valget.


Move Forward er det største partiet i nasjonalforsamlingen med 151 av 500 plasser.


Det er ventet at nasjonalforsamlingen alt denne uka vil ta stilling til hvem som bør bli landets neste statsminister.


Kilde: Nikkei Asia
annonsere Thaifeber

Comments


bottom of page