top of page

Nok Air planlegger rute mellom Bangkok og Korat

Lavprisselskapet Nok Air planlegger i løpet av de kommende månedene, å etablere rute mellom Don Mueang i Bangkok og Nakhon Ratchasima (Korat) i nordøst Thailand.

Administrerende direktør i Nok Air, Wuttipoom Churankun, sa at ruten BangkokKorat, etter planen skal starte opp etter Songkran i år.


Datoen for rutens første flyvning er ennå ikke satt, fordi Nok Air ønsker å operere ruten fra Korat Royal Thai Air Force Base og venter fortsatt på tillatelse fra RTAF.


Den nye ruten vil da være den eneste kommersielle flyvningen som flyr til Korat, etter at Nok Air suspenderte ruten Chiang Mai Korat i september i fjor, kun seks uker etter lanseringen.


Nok Air direktøren sa at flåten deres trenger vedlikehold, og at flyselskapet ikke har nok fly til å operere alle ruter. Å suspendere ruten Chiang MaiKorat var mest fornuftig siden ruten hadde lavt belegg.


Wuttipoom avslørte planer om å gjenoppta ruten mellom Chiang MaiKorat i god tid før neste høysesong ettersom flyselskapet anskaffer seks nye fly i år.

Flypris Thailand Norge

For alle andre ruter på flyplasser rundt i Thailand stenger Nok Airs innsjekkingsskranke 45 minutter før avgang. Wuttipoom sa at denne regelen ikke vil gjelde for passasjerer som reiser fra Korat, da det ikke er andre flyvninger som går fra flyplassen, så er dette ikke nødvendig.


Uten å måtte vente på flyplassen, kan passasjerene enkelt gå rett ombord på flyet, og lande på Don Mueang innen en time.


Wuttipoom sa at flyselskapet ennå ikke har satt priser for billetter på BangkokKorat-ruten, men han planlegger å samarbeide med hoteller og bedrifter for å gjøre kampanjer for å promotere ruten og øke turismen.


Fremtiden til Nakhon Ratchasima lufthavn avhenger av suksessen til Nok Airs nye rute. Tidligere har flere flyselskaper satt opp og lagt ned sine Korat-ruter, inkludert Thai Airways, Air Andaman, AirAsia, Air Phoenix, Happy Air, Thai Regional Airlines og Kan Air.


Nakhon Ratchasima

Nakhon Ratchasima (นครราชสีมา), er kjent som en av de fire store byene i Isan. Byen omtales i det daglige som Korat (โคราช), en forkortet form av navnet. Etter Bangkok og Chiang Mai er Korat den tredje største byen i Thailand.


Nakhon Ratchasima ligger på den vestlige kanten av Korat-platået. Historisk sett markerte det en gang grensen mellom Lao- og Siam-territoriet. Det er "inngangsporten" til det lao-talende nordøst (Isan).


Nakhon Ratchasima ligger ca 250 kilometer nordøst for Bangkok og er kanskje ikke toppdestinasjonen på turistens liste, men er en levende by med en rik historie som gir et innblikk i Isan's kultur og livsstil.


En av de mest populære attraksjonene i Nakhon Ratchasima provinsen er Khao Yai nasjonalpark, som ligger omtrent 50 kilometer øst for byen. Parken er hjemsted for et bredt spekter av dyreliv, inkludert elefanter, tigre, bjørner og gibboner, samt en rekke fossefall, turstier og flotte hoteller.


Nok Air:

Nok Air (SET: NOK, Thai: นกแอร์, avledet fra nok (นก), det thailandske ordet for fugl) er et lavprisflyselskap i Thailand som hovedsakelig driver innenlandstjenester fra Bangkoks Don Mueang internasjonale lufthavn. Thai Airways International eier den fjerde største eierandelen i flyselskapet.


Nok Air ble etablert i februar 2004 under Sky Asia Co., Ltd. og startet sin virksomhet 23. juli 2004. Per mars 2007 hadde selskapet 130 ansatte og hadde nådd rundt 1400 ansatte innen 2014. Nok Air startet sin første internasjonale tjeneste 31. mai 2007, med daglige flyvninger til Bangalore, India, men suspenderte disse flyvningene i 2020.


Nok Air betjener det største antallet innenlandsruter i Thailand, med 24 ruter.


Nok Air har i dag en flåte bestående av:

  • 12 Boeing 737-800

  • 2 De Havilland Canada Dash 8-400


Kilde: The Thaiger Thailand

Comments


bottom of page