top of page

Thailand opphever Covid-19-restriksjonene 1. oktober

Besøkende til Thailand vil snart slippe å framvise Koronasertifikat eller et Covid-19- testresultat ved innreise / avreise. Endringene ble i dag annonsert av helseminister Anutin Charnvirakul etter et møte med National Communicable Disease Committee. I møtet ble det også ansett som unødvendig for personer med milde eller ingen symptomer på viruset å isolere seg. Endringene trer i kraft 1. oktober.

Anutin sier at komiteen bestemte seg for å redefinere Covid-19 som en smittsom sykdom under overvåking. Nye tiltak som vil bli vedtatt, inkluderer å råde smittede til å fortsette å bruke ansiktsmasker, håndvask og sosial distansering i en periode på fem dager. Etter de fem dagene er begrensningen som normalt ville kreve en Covid-test også opphevet.

Visum Thailand

Endringene kommer ettersom visegeneraldirektøren for Department of Disease Control konkluderte med at nåværende Covid-19-symptomer ikke ser ut til å være alvorlige da mange infiserte kun får forkjølelseslignende symptomer. Men infiserte må kanskje følge spesialiserte retningslinjer for sykdomskontroll på deres individuelle arbeidsplasser som kan være strengere enn de nasjonale retningslinjene.

Thaifeber

Den thailandske regjeringen har planlagt å nedgradere til en post-pandemisk æra i noen tid, med helsemyndigheter som beskriver situasjonen som mer en endemisk, snarere enn en pandemi. For to dager siden fjernet kabinettet viruset fra en liste over forbudte sykdommer blant utenlandske besøkende, noe som i hovedsak tillot utlendinger å komme inn i kongeriket selv om de er smittet med viruset. Men de med "farlige" stadier av spedalskhet eller tuberkulose, symptomatisk elefantiasis, tredje stadium syfilis og narkotikamisbruk-relaterte sykdommer er fortsatt utestengt fra å komme inn. De som anses å ha kronisk alkoholisme har også adgangsforbud.

Norsk Pattayaforum

Regjeringens talsmann Anucha Burapachaisri sier at rundt fem millioner turister har ankommet Thailand i år. En million av disse har kommet denne måneden. Regjeringen har tidligere satt et mål på minst 10 millioner utenlandske turister til Thailand for dette året.


Endringene trer i kraft når de er publisert i Royal Gazette.
Σχόλια


bottom of page