top of page

Thailand: TAT foreslÄr Ä forlenge det midlertidige utvidete visumfritaket

Thailands turistmyndighet (TAT) vil foreslÄ Ä forlenge det midlertidig utvidete visumfritaket til slutten av Äret, dette for Ä hjelpe turistindustrien med gjenopprettingen.

I september i fjor godkjente Thailands kabinett den midlertidige forlengelsen av visum ved ankomst og visumfritak ved ankomst for hþysesongen. Den midlertidig utvidete forlengelsen gjelder mellom 1. oktober 2022 – 31. mars 2023.


Thailand overgikk mÄlet pÄ 10 millioner turister i 2022, og tok imot 11,5 millioner totalt, noe TAT i stor grad tilskriver Thailands utvidede visum ved ankomst/visumfritak.


Av den grunn Ăžnsker TAT at den midlertidig utvidete forlengelsen skal fortsette ut Ă„ret.


  • Visum ved ankomst (VOA) som er utvidet fra 15 dager til 30 dager, dette gjelder for passinnhavere fra 19 land som er kvalifisert for Visa ved ankomst.


Visum Thailand

Forlengede opphold har vĂŠrt avgjĂžrende for Ă„ generere turismeinntekter, og har gjort Thailands turistindustri til Ă„ vĂŠre blant de raskeste til Ă„ komme seg i post-pandemien i SĂžrĂžst-Asia. Men det er fortsatt et stykke igjen til 2019 tall.


Av denne grunn har TAT foreslÄtt Ä utvide visum ved ankomst/visumfritak ved ankomst for Ä bidra til Ä nÄ mÄlet om 25 millioner utenlandske ankomster i Thailand i 2023.


Forlengede opphold i kongeriket er spesielt populĂŠrt blant russere i Ă„r, med russiske ankomster til Thailand som er syvdoblet mellom september og desember. Russere har en tendens til Ă„ velge lengre opphold i Thailand for Ă„ unnslippe den kalde vinteren, noe som har blitt tilrettelagt av med av direkteruter mellom Thailand og Russland.

Flypris Thailand

NĂ„ som Kina endelig har Ă„pnet sine grenser, vil det Ă„ lokke kinesiske turister – som fĂžr pandemien dominerte utenlandsankomststatistikken – tilbake til kongeriket vĂŠre avgjĂžrende for at TAT ogsĂ„ skal nĂ„ mĂ„let sitt.


Økt turisme vil imidlertid ikke legges til rette med mindre flyselskapene Þker flyfrekvensen. TAT er i diskusjoner med flyselskaper for Ä Þke flyfrekvensen og rutene til Thailand for Ä gi plass til flere turister.


TAT avslĂžrte nylig at de hĂ„per Ă„ Ăžke utenlandske ankomster til 80 millioner per Ă„r innen 2025 – noe som er dobbelt sĂ„ mange som fĂžr pandemien.


Merk: dette er kun et forslag fra TAT som trenger godkjenning.


Om dette blir godkjent sÄ mÄ det publiseres i Royal Gazette fÞr det trer i kraft.



Kilder: The Thaiger I TAT

bottom of page