top of page

TEST: THAI Smile til Ubon Ratchathani

I forbindelse med en tur fra Bangkok til Nordøst-Thailand (Isan) bestemte jeg meg for å ta turen opp med THAI Smile, bakgrunnen for valget var at jeg ønsket å reise fra Suvarnabhumi lufthavn, og da reisetid å prisen ble den samme som og reise med noen av lavprisselskapene som går fra Don Mueang, så falt valget på THAI Smile fra Suvarnabhumi.
Thai smile Airbus A320-200
Thai Smile Airbus A320-200 HS-TXB

THAI Smile Airways er et thailandsk flyselskap og er et datterselskap av Thai Airways International. THAI Smile Airways, er et regionalt flyselskap for kort- og mellomdistanseflyvninger.


THAI Smile er et fullservice flyselskap. Som tilbyr fullservice til en overkommelig pris, samtidig som det sikrer komfort og bekvemmelighet for en god reiseopplevelse. THAI Smile-passasjerer kan også samle kilometer for å løse inn poeng under Royal Orchid Plus, THAI Airways sitt kundelojalitetsprogram. Selskapet er også Star Alliance Connecting Partner.


THAI Smile har en flåte bestående av 20 stk Airbus A320-200, en velkjent å komfortabel flytype med lite støy.

Selskapet har sin operative base på Suvarnabhumi lufthavn (BKK).


Thai smile route map

Innsjekk og Sikkerhetskontroll

Jeg møtte opp i god tid da jeg ikke har fløyet på dette tidspunktet tidligere, jeg viste heller ikke hvor mange reisende som var på flyplassen på dette tidspunktet. Men både Innsjekk og sikkerhetskontroll gikk svært raskt, jeg hadde 5 kg overvekt, men det gikk helt greit. Så da ble det god tid til mat å drikke før avreise. Men hadde jeg vist at det skulle gå så raskt, så hadde jeg heller tatt en matbit å litt drikke på Magic Food Court, hvor en får mat å drikke til samme priser som utenfor flyplassen. Magic Food Court ligger i 1.etg hvor en finner bussene som går til Hua hin og Pattaya.Boarding

Boarding-prosessen var som vanlig svært effektiv. Boarding-prosessen gikk i "standard" Thai rekkefølge munker, gullkort, eldre, barn osv. Ombord i flyet ble vi møtt av et hyggelig crew som på Thai vis (WAI) ønsket oss velkommen ombord.


Foto: thaismileairways@Instagram

Flyet

Turen til Ubon Ratchathani gikk med en 10 år gammel Airbus A320-200 (HS-TXB), flyet bar på ingen måte preg av alderen, renholdet var ok og det var ingen tegn til slitasje, setet var fast å bar ikke preg av alder.


jeg hadde flaks med at vi kun satt to på min rad, så da ble det bedre plass på oss 😊 Det var ingen forsinkelser så vi tok av som planlagt, og landet on time i Ubon Ratchathani.


Setekonfigurasjonen som Thai Smile har valgt på sine A320-200 er 3-3:

  • Pitch: 28-31 (litt større plass ved nødutgang)

  • Bredde: 18Mat og Drikke

På THAI Smile sine flyvninger så får en alltid en en liten matbit å drikke, på flyvingen fikk vi servert en falske med vann og et rundstykke med kyllingsalat, fikk også tilbud om mere vann, kaffe eller Te. Rundstykket med kyllingsalaten var så som så, men det gikk ned 😅Konklusjon

Den korte flyvningen fra Bangkok til Ubon Ratchathani gikk kjapt og smertefritt, reisen var svært enkelt å bestille på THAI Smile's nettside. Servicen var ok, crewet var meget hyggelig, så alt i alt så var det en behagelig tur, for en billig penge.


Har tidligere reist innenriks med både Nok Air og Bangkok Airways, og etter min mening så plasserer Thai smile seg ved Bangkok Airways når det kommer til service, Nok Air er også et ok selskap men de er veldig striks på bagasje vekten, de like strenge som AirAsia, Norwegian, Ryanair og Wizz Air...


Mat & Drikke: 4/6

Sete: 5/6

Renhold: 6/6

Toaletter: 6/6

Flytype: 6/6

Reisetid: 6/6

Innsjekket bagasje: 4/6


Total reisetid: 1 time og 10m


Bagasje:

  • 1 Håndbagasje a 7kg

  • 1 kolli innsjekket bagasje a 20kg

Pris:

Jeg betalte 2010,- THB (ca 560kr) for enveisbillett.


Flypriser Thailand Norge

Tips

THAI Smile kjører ofte kampanjer i sosiale medier, så om en planlegger en reise så kan det lønne seg å følge med på selskapets Facebook og Instagram profiler.


På Suvarnabhumi lufthavn så finner en utallige lounger som en kan benytte, enten via kundelojalitetsprogram, Prioritypass eller ved betaling i lounge resepsjon.


Reiser en på budsjett eller foretrekker å bruke pengene på noe annet enn dyre flyplasser, så anbefales Magic Food Court, hvor en får mat å drikke til samme priser som utenfor flyplassen. Magic Food Court ligger i 1.etg hvor en finner bussene som går til Hua hin og Pattaya.


Thai Smile vil i løpet av 2023 fusjoneres inn i morselskapet Thai Airways, dette vil føre til at merkenavnet Thai Smile forsvinner, men for kundene så vil det gi flere fordeler da Thai Airways er et fullverdig Star Alliance medlem.


Hva er egentlig vanlig avstand mellom setene?

Cirka 79 centimeter, rundt 31 tommer, er vanlig avstand mellom seteradene hos de fleste flyselskap. Dette kalles «seat pitch», og måles fra det bakerste festepunktet på setet til festepunktet på setet fremfor.

På ordinær økonomiklasse varierer seat pitch fra cirka 73,5 centimeter til 88,9 centimeter, ifølge nettstedet Seatguru.com.


Thai Smile ble slått sammen med morselskapet Thai Airways 31.12.23.コメント


bottom of page