top of page

THAI forventer at konkursretten godkjenner revidert rehabiliteringsplan

Thai Airways International (THAI) forventer at den reviderte planen for omorganisering av virksomheten vil bli akseptert av Central Bankruptcy Court i den første eller andre uken av oktober, til tross for noe motstand fra kreditorene, kunngjorde flyselskapet tirsdag.

Chai Eamsiri, flyselskapets fungerende finansdirektør og seniorsjef, sier at når planen er godkjent, vil selskapet fortsette med sitt gjeldsrestruktureringsprogram.


THAI ønsker å sikre at den har sterk økonomi slik at den kan rekapitalisere når tiden er inne, sa han. Han bemerket at når gjeldsrehabiliteringsprosessen starter, så vil THAI miste statusen som et statlig foretak, ettersom prosentandelen av selskapets aksjer som eies av finansdepartementet vil falle fra 44 % til 33 %.


(annonse)

Last Train Restaurant Pattaya

"Dette markerer point of no return for THAI, siden selskapet vil gå videre som et [offentlig] selskap, ikke et statlig selskap."(annonse)

FDS Thailand

Den reviderte planen vil gi kreditorene flere aksjer enn statlige etater i selskapet, et grep som Chai sier vil redusere politisk innflytelse over selskapets drift."Å redusere slik innflytelse vil gjøre styret i stand til å lede flyselskapet profesjonelt."(annonse)

Siamsnus

Chai sier at selskapet forventer å fullføre rehabiliteringsplanen om to år. Han sier han forventer at selskapet vil fortsette å gjøre det bedre enn i fjor. THAI har anslått at den vil frakte 4,5 millioner passasjerer i år. Chai sier at dette passasjervolumet vil øke enda mer hvis Japan og Kina åpner igjen i år.


(annonse)

conradsdelishop

Ifølge International Air Transport Association (IATA) var årets trafikk i juli opp med nesten 60 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. Innenrikstrafikken i juli økte med 4,1 prosent også sammenlignet med fjoråret. Den totale innenlandstrafikken for juli 2022 var på nesten 87 prosent av juli 2019-nivået.


Comments