top of page

Thai Airways i forhandlinger om nye fly

Ifølge Bloomberg og Airlinerwatch, forhandler Thai Airways med Airbus og Boeing om en omfattende ordre på opptil 90 fly. 

Thai Airways A350-900

I et grep som signaliserer en betydelig oppgardering av dagens flåte, vurderer Thai Airways nå å legge inn en omfattende ordre på opptil 90 fly, primært bredbuksfly (widebody), fra produsentene Airbus og Boeing.


Kilder som er kjent med forhandlingene, avslørte at flyselskapets planer er å anskaffe så mange som 80 bredbuksfly (widebody). I tillegg nærmer THAI seg en avtale om leasing av et dusin mindre, smalbuksfly (narrow-body fly).

Thaifeber Facebook

Den endelige sammensetningen av THAI's ordre er fortsatt ikke bestemt, og detaljene i avtalen kan fortsatt undergå endringer. En kunngjøring om avtalen kan komme i løpet av de kommende ukene. I følge Airlinerwatch, så avsto både Boeing og Airbus fra å diskutere pågående kundeforhandlinger inntil formelle kunngjøringer er gjort.Denne potensielle ordren fra THAI vil bidra til den nåværende økningen i etterspørselen etter bredbruksfly som er observert over hele flyindustrien i år. Flyselskaper søker i økende grad moderne, drivstoffeffektive fly for å forynge flåtene sine. Nylig sikret Boeing en betydelig ordre fra Emirates på Dubai Air Show, mens Airbus har sett et rekordantall forpliktelser for sin A350-modell i 2023.THAI-sjef Chai Eamsiri sa under et intervju i juni, at flyselskapet hadde planer om å sende en forespørsel om forslag (RFP) til både Airbus og Boeing. Eamsiri fremhevet da flyselskapets interesse for omtrent 30 nye bredbuksfly og Airbus A321neo (smalbuksfly). THAI har valgt å ikke kommentere de pågående diskusjonene. En kilde antydet at bestillingen kan omfatte opptil 40 fly fra Boeing, sannsynligvis 787 Dreamliner-modellen.

Flypriser Thailand Norge

Suksessen til enhver potensiell Airbus-ordre kan avhenge av forhandlinger med motorprodusenten Rolls-Royce, som er den eneste motor leverandøren for A350- og A330neo-maskinene. Eamsiri har tidligere uttrykt bekymring angående Rolls-Royces prispolitikk. 


For øyeblikket opererer THAI med en redusert flåte på rundt 65 fly, ned fra 103 før pandemien. Flyselskapet navigerer fortsatt gjennom et rettsovervåket gjeldsrehabiliteringsprogram som ble igangsatt etter begjæring om konkursbeskyttelse i 2020, som også inkluderte betydelige bemanningsreduksjoner.Til tross for disse utfordringene rapporterte THAI om et millardoverskudd i tredje kavartal. Flyselskapet er på vei til å avslutte sin gjeldsrestruktureringsprosess neste år, og denne ambisiøse planen for fornyelse av flåten kan dermed bli en sentral del av strategien for utvinning og fremtidig vekst.


Flytypene som THAI benytter på ruter til Europa har en gjennomsnittsalder på:

  • Boeing 777-300ER - 8 år

  • Airbus A350 - 5,9 år

Til sammenligning så har flytypene som Qatar, Emirates og Finnair benytter en gjennomsnittsalder på:


Qatar:

  • Boeing 787 Dreamliner - 7,4 år

  • Airbus A350 - 5,5 år

  • Boeing 777-300ER - 9,8 År

  • Airbus A380 - 7,9 År

Finnair:

  • Airbus A350 - 6,2 år

  • Airbus A330 - 14,2 år

Emirates:

  • Boeing 777-300ER - 10,9 år

  • Airbus A380 - 9,0 år


THAI rapporterer også om kraftig økning i antall bookinger på selskapets ruter til Europa og Australia, noe som tyder på at flyselskapet er på bedringens vei.


Oslo

Det er fortsatt ingen nyheter om gjenoppstart av den svært populære å etterspurte Oslo ruten.Kilder: Bloomberg | Airlinerwatch | ch-aviation
Annonsere Thaifeber

Comentários


bottom of page